جلد 5، شماره 16 - ( 4-1395 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sobhannejad S, ghanati F. Effect of low-intensity ultrasound on membrane integrity of suspension-cultured parsley cells (Petroselinum crispum L.). Plant Process and Function 2016; 5 (16) :9-16
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-269-fa.html
سبحان نزاد سارا، قناتی فائزه. تاثیر امواج فراصوت با انرژی پایین بر تمامیت غشای سلول های جداکشت جعفری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1395; 5 (16) :9-16

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-269-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، ghangia@modares.ac.ir
چکیده:   (5160 مشاهده)

توانایی درک و پاسخ به محرک های فیزیکی در بین تمامی موجودات از اهمیت زیادی برخوردار است. امواج فراصوت به عنوان یک محرک فیزیکی می توانند در شدت های بالا تاثیرات مخربی بر روی سیستم های زنده داشته وتغییرات پایداری در آنها ایجاد کنند. اما در مورد امواج فراصوت با شدت پایین گزارشهایی از تاثیرات ویژه این امواج و کاربردهای آنها در زیست فناوری وجود دارد. یکی از گسترده ترین تاثیرات غیر مخرب امواج فراصوت بر سلول های زنده افزایش نفوذپذیری غشاها است که جذب ترکیبات خارجی و دفع فرآورده های درون سلولی توسط سلول را افزایش می دهد. در تحقیق حاضر سلول های جداکشت جعفری با امواج فراصوت با شدت 455 mW/cm3 و فرکانس ثابت 29 kHz برای مدت زمان 10، 20 و 40 دقیقه تیمار شدند. زنده مانی سلول ها به کمک محلول آبی اوانس بلو سنجیده شد و میزان آسیب به غشاها با سنجش مقدار مالون دی آلدهید، درصد نشت الکترولیت ها و میزان نشت پتاسیم و کلسیم به مایع برون سلولی مورد بررسی قرار گرفت. تیمار سلول ها با امواج فراصوت به مدت 10 و 20 دقیقه تاثیری برروی زنده مانی سلول ها و میزان مالون دی آلدهید نداشت اما افزایش زمان تیمار تا 40 دقیقه سبب کاهش معنی دار درصد زنده مانی و افزایش مقدار مالون دی آلدهید و نشت پتاسیم به مایع برون سلولی نسبت به سلول های کنترل شد. نتایج نشان داد که دریافت بیشتر انرژی از امواج فراصوت تمامیت غشاهای سلول ها ی جعفری را کاهش می دهد اما سطوح پایین انرژی این امواج می تواند محرک رشد سلولهای گیاهی باشد.

متن کامل [PDF 539 kb]   (2153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1393/4/13 | پذیرش: 1394/6/3 | انتشار: 1395/4/20

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb