جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 117-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز ، s.mollaei@azaruniv.ac.ir
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
چکیده:   (778 مشاهده)
استرس اکسیداتیو که در اثر تولید بیش از حد رادیکال­های آزاد یا گونه­های اکسیژن دار رادیکالی ایجاد می­شود نقش اصلی را در ایجاد بسیاری از بیماری­ها ایفا می-کند. یافته­ها حاکی از استفاده آنتی­اکسیدان­ها به­عنوان ترکیباتی برای کنترل انتشار این رادیکال­ها یا جلوگیری مستقیم از تشکیل آنها است. بنابراین، آنتی­اکسیدان­ها می­توانند به­عنوان داروهایی برای کاهش یا جلوگیری از استرس اکسیداتیو استفاده شوند. داروهای گیاهی پایه و اساس داروسازی مدرن است و بسیاری از داروهای آنتی­اکسیدانی از عصاره­های گیاهی حاصل شده­اند. به­دلیل در خطر انقراض­بودن گیاهان دارویی، تهیه صنعتی بسیاری از آنتی­اکسیدان­های گیاهی امکان­پذیر نیست. در­نتیجه، معرفی قارچ­های اندوفیت به­عنوان منبع جدید ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی می­تواند راهکاری برای دسترسی و تولید آنتی­اکسیدان­های طبیعی در صنایع غذایی و دارویی باشد. در این مقاله مروری، پتانسیل قارچ­های اندوفیت برای تولید ترکیبات فنولی با فعالیت­های آنتی­اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفته است. اغلب قارچ­های اندوفیت با خاصیت آنتی­اکسیدانی متعلق به جنس­های Fusarium و Aspergillus هستند. ما امیدواریم که این مقاله، اطلاعات مفیدی را برای درک پتانسیل قارچ­های اندوفیت در تولید آنتی­اکسیدان­های جدید در اختیار خوانندگان قرار دهد و محققین را به انجام پروژه­هایی که ممکن است منجر به تولید داروهای جدید آنتی­اکسیدانی طبیعی شود، ترغیب کند.
شماره‌ی مقاله: 7
متن کامل [PDF 924 kb]   (366 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1400/5/26 | پذیرش: 1401/6/22 | انتشار: 1401/9/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.