جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 117-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollaei S, Ebadi M. A review of phenolic antioxidants isolated from endophytic fungi. j.plant proc. func. 2022; 0 (1) :99-117
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1580-fa.html
ملائی سعید، عبادی مصطفی. مروری بر آنتی اکسیدان های فنولی جداشده از قارچ های اندوفیت. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی 1401; 0 (1) :117-99

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1580-fa.html


1- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، s.mollaei@azaruniv.ac.ir
2- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده:   (37 مشاهده)
استرس اکسیداتیو که در اثر تولید بیش از حد رادیکال های آزاد یا گونه های اکسیژن دار رادیکالی ایجاد می شود نقش اصلی را در ایجاد بسیاری از بیماری ها ایفا می کند. یافته ها حاکی از استفاده آنتی اکسیدان ها به عنوان ترکیباتی برای کنترل انتشار این رادیکال ها یا جلوگیری مستقیم از تشکیل آنها است. بنابراین، آنتی اکسیدان ها می توانند به عنوان داروهایی برای کاهش یا جلوگیری از استرس اکسیداتیو استفاده شوند. داروهای گیاهی پایه و اساس داروسازی مدرن است و بسیاری از داروهای آنتی اکسیدانی از عصاره های گیاهی حاصل شده اند. بدلیل در خطر انقراض بودن گیاهان داروئی، تهیه صنعتی بسیاری از آنتی اکسیدان های گیاهی امکان پذیر نیست. در نتیجه، معرفی قارچ های اندوفیت بعنوان منبع جدید ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی می تواند راهکاری برای دسترسی و تولید آنتی اکسیدان های طبیعی در صنایع غذائی و دارویی باشد. در این مقاله مروری، پتانسیل قارچ های اندوفیت ها برای تولید ترکیبات فنولی با فعالیت های آنتی اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفته است.  اغلب قارچ های اندوفیت با خاصیت نتی اکسیدانی متعلق به جنس های Fusarium و Aspergillus می باشند. ما امیدواریم که این مقاله، اطلاعات مفیدی را برای درک پتانسیل قارچ های اندوفیت در تولید آنتی اکسیدان های جدید برای کاربردهای دارویی و صنعتی در اختیار خوانندگان قرار دهد و محققین را به انجام پروژه هایی که ممکن است منجر به تولید داروهای جدید آنتی اکسیدانی طبیعی شود، ترغیب می کند.
شماره‌ی مقاله: 7
متن کامل [PDF 924 kb]   (26 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1400/5/26 | پذیرش: 1401/6/22 | انتشار: 1401/9/2

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb