آزمایشی به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف Mg (0، 1، 2، 3 و 4 میلی مولار) در محلول غذایی و سایه زایی (0 و 50 درصد) بر رشد، عملکرد، کیفیت میوه و خصوصیات فیزیولوژیکی در هیدروپونیکی خیار (Cucumis sativus L. cv. Nagen 792). با افزایش غلظت Mg در گیاهان سفت و محکم، کل برگ گیاه و وزن خشک برگ افزایش یافت، در حالی که وزن برگ مخصوص کاهش یافت. بیشترین عملکرد از نظر وزن و تعداد میوه در بوته در هر دو گیاه سفت و محکم شده در درمان 3 میلی مولار میکروگرم به دست آمد. با این حال عملکرد گیاهان سایه دار 57٪ از گیاهان مصنوعی بود. افزایش غلظت Mg به طور قابل توجهی باعث افزایش محتوای Mg و کاهش میزان کلسیم و کلسیم در برگ ها و میوه ها شد، مخصوصا در گیاهان سایه دار. غلظت برگ و میوه Mg به طور قابل توجهی افزایش می یابد در حالی که K و Ca با افزایش Mg در محلول غذا کاهش می یابد. فعالیت آسکوربات پراکسیداز (APX) و پراکسیداز (POX) در برگ با افزایش غلظت Mg کاهش می یابد. بیشترین فعالیت APX و POX در گیاهان کمبود Mg مشاهده شد و در گیاهان ناپایدار بیشتر مشاهده می شود. قندهای محلول در برگ و محتوای نشاسته با افزایش غلظت Mg در محلول، به ویژه در گیاهان سایه دار کاهش می یابد. غلظت Mg پایین در محلول های مغذی به طور قابل توجهی باعث افزایش کل اسیدهای آزاد آزاد (FAA) در برگ ها می شود. در نتیجه، نیاز به Mg گیاهان خیار با شدت نور افزایش می یابد. بنابراین، غلظت بالاتر Mg (3 میلی متری) در محلول های مغذی، برای رشد و عملکرد گیاه خیار و گیاه دارویی که در هیدروپونیک رشد می کند، مطلوب تر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |