جلد 7، شماره 24 - ( جلد 7، شماره 24 1397 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi F, Amiri H, Niknam V, Ghanati F, Mehdigholi K. Effects of static magnetic fields on phenolic compounds in two specious of Almond. Plant Process and Function 2018; 7 (24) :1-10
عبداللهی فاطمه، امیری حمزه، نیکنام وحید، قناتی فایزه، مهدیقلی کاظم. بررسی تاثیر امواج مغناطیسی ایستا بر محتوای ترکیبات فنولی در دو گونه بادام ایرانی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (24) :1-10

1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، amiri.h@lu.ac.ir
3- دانشگاه تهران
4- دانشگاه تربیت مدرس

امواجی که ما شبانه­روز با آن­ها سر و کار داریم متفاوت هستند. این امواج، طیف وسیعی را شامل می­باشند که برخی از آن­ها مرئی بوده و برخی دیگر قابل رویت نیستند. امواج مغناطیسی و الکترومغناطیسی از این دسته هستند که بعضی از آن­ها از خطوط برق و وسایل برقی خانگی تولید می­شوند.  امواج مغناطیسی زمین یکی دیگر از انواع امواج غیرقابل رویت است که تمامی موجودات زنده با آن در ارتباط هستند. در این آزمایش، بذرهای دو گونه بادام ایرانی به صورت مصنوعی تحت تاثیر امواج مغناطیسی ایستا قرار گرفتند. شدت میدان وارده، 10 میلی­تسلا و مدت زمان تابش 4 روز و هر روز به مدت 5 ساعت بود. سپس، میزان فعالیت آنزیم­های پلی­فنول­اکسیداز و فنیل­آلانین­آمونیالیاز و همچنین محتوای ترکیبات فنولی کل، اسیدهای فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که میزان فعالیت آنزیم فنیل­آلانین­آمونیالیاز تغییر چندانی نداشت، ولی فعالیت آنزیم پلی­فنول­اکسیداز تحت تاثیر میدان مغناطیسی افزایش یافت. محتوای ترکیبات فنولی کل، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل نیز افزایش نشان داد. هرچند محتوای فلاونوئیدی کاهش یافت ومحتوای اسیدهای فنولی نیز در یک گونه افزایش و در گونه دیگر کاهش نشان داد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1395/5/12 | پذیرش: 1395/12/9 | انتشار: 1397/5/23