جلد 7، شماره 24 - ( جلد 7، شماره 24 1397 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi F, Amiri H, Niknam V, Ghanati F, Mehdigholi K. Effects of static magnetic fields on phenolic compounds in two specious of Almond. Plant Process and Function 2018; 7 (24) :1-10
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-675-fa.html
عبداللهی فاطمه، امیری حمزه، نیکنام وحید، قناتی فایزه، مهدیقلی کاظم. بررسی تاثیر امواج مغناطیسی ایستا بر محتوای ترکیبات فنولی در دو گونه بادام ایرانی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (24) :1-10

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-675-fa.html


1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، amiri.h@lu.ac.ir
3- دانشگاه تهران
4- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3027 مشاهده)

امواجی که ما شبانه­روز با آن­ها سر و کار داریم متفاوت هستند. این امواج، طیف وسیعی را شامل می­باشند که برخی از آن­ها مرئی بوده و برخی دیگر قابل رویت نیستند. امواج مغناطیسی و الکترومغناطیسی از این دسته هستند که بعضی از آن­ها از خطوط برق و وسایل برقی خانگی تولید می­شوند.  امواج مغناطیسی زمین یکی دیگر از انواع امواج غیرقابل رویت است که تمامی موجودات زنده با آن در ارتباط هستند. در این آزمایش، بذرهای دو گونه بادام ایرانی به صورت مصنوعی تحت تاثیر امواج مغناطیسی ایستا قرار گرفتند. شدت میدان وارده، 10 میلی­تسلا و مدت زمان تابش 4 روز و هر روز به مدت 5 ساعت بود. سپس، میزان فعالیت آنزیم­های پلی­فنول­اکسیداز و فنیل­آلانین­آمونیالیاز و همچنین محتوای ترکیبات فنولی کل، اسیدهای فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که میزان فعالیت آنزیم فنیل­آلانین­آمونیالیاز تغییر چندانی نداشت، ولی فعالیت آنزیم پلی­فنول­اکسیداز تحت تاثیر میدان مغناطیسی افزایش یافت. محتوای ترکیبات فنولی کل، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل نیز افزایش نشان داد. هرچند محتوای فلاونوئیدی کاهش یافت ومحتوای اسیدهای فنولی نیز در یک گونه افزایش و در گونه دیگر کاهش نشان داد.

متن کامل [PDF 861 kb]   (1260 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1395/5/12 | پذیرش: 1395/12/9 | انتشار: 1397/5/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb