Anafjeh E, Salehi Salmi M, Daneshvar M, Meratan A. Effect of Salinity Stress on Growth, Proline content and Antioxidant Enzymes Activity in the halophyte Sesuvium portulacastrum L. . j.plant proc. func.. 2017; 6 (21) :267-278
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-580-fa.html
عنافچه الهام، صالحی سلمی محمدرضا، دانشور محمدحسین، مرآتان علی اکبر. اثر تنش شوری بر رشد، میزان پرولین، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانتی گیاه شورپسند خرفه ساحلی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (21) :267-278
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-580-fa.html
1- گروه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- گروه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ، salehi@ramin.ac.ir
3- دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، زنجان، ایران
چکیده: (2300 مشاهده)
در این پژوهش اثر غلظتهای بهینه و بیش از حد بهینه کلریدسدیم (0، 250، 500 و 750 میلیمولار) بر رشد، میزان کلروفیل، کربوهیدراتهای محلول، پرولین، غلظت یونها و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانتی خرفه ساحلی بررسی شد. در تیمار شوری 250 میلیمولار کلریدسدیم افزایش معنیداری در رشد و میزان آب برگ مشاهده شد. همچنین در این شرایط کمترین آسیب یاختهای و بیشترین تعادل اسمزی بهمراه میزان بالایی کربوهیدرات محلول و یون سدیم و کمترین تولید پرولین وجود داشت. در شرایط رشد مطلوب، فعالیت بهینه آنزیمهای آنتی اکسیدانتی (سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز) نیز یافت شد. در مقابل، در رشد زیر (آب مقطر) و بیش (750 میلیمولار کلریدسدیم) از حد بهینه بهطور قابل توجهی رشد، میزان آب برگ و نشت الکترونی، با توجه به تجمع یونهای سمی، افزایش یافت. تجمع زیاد پرولین و افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی بمنظور تعادل اسمزی و زندمانی در شرایط زیر و بیش از حد بهینه کلریدسدیم، سبب کاهش رشد گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1394/12/20 | پذیرش: 1395/3/5 | انتشار: 1396/8/6