جلد 6، شماره 21 - ( جلد 6، شماره 21، پاییز 1396 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 267-278 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anafjeh E, Salehi Salmi M, Daneshvar M, Meratan A. Effect of Salinity Stress on Growth, Proline content and Antioxidant Enzymes Activity in the halophyte Sesuvium portulacastrum L. . j.plant proc. func.. 2017; 6 (21) :267-278
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-580-fa.html
عنافچه الهام، صالحی سلمی محمدرضا، دانشور محمدحسین، مرآتان علی اکبر. اثر تنش شوری بر رشد، میزان پرولین، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانتی گیاه شورپسند خرفه ساحلی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (21) :267-278

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-580-fa.html


1- گروه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- گروه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ، salehi@ramin.ac.ir
3- دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (2300 مشاهده)

در این پژوهش اثر غلظت­های بهینه و بیش از حد بهینه کلریدسدیم (0، 250، 500 و 750 میلی­مولار) بر رشد، میزان کلروفیل، کربوهیدرات­های محلول، پرولین، غلظت یون­ها و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانتی خرفه ساحلی بررسی شد. در تیمار شوری 250 میلی­مولار کلریدسدیم افزایش معنی­داری در رشد و میزان آب برگ مشاهده شد. همچنین در این شرایط کمترین آسیب یاخته­ای و بیشترین تعادل اسمزی بهمراه میزان بالایی کربوهیدرات محلول و یون سدیم و کمترین تولید پرولین وجود داشت. در شرایط رشد مطلوب، فعالیت بهینه آنزیم­های آنتی اکسیدانتی (سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز) نیز یافت شد. در مقابل، در رشد زیر  (آب مقطر) و بیش (750 میلی­مولار کلریدسدیم) از حد بهینه  به­طور قابل توجهی رشد، میزان آب برگ و نشت الکترونی، با توجه به تجمع یون­های سمی، افزایش یافت. تجمع زیاد پرولین و افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانتی بمنظور تعادل اسمزی و زندمانی در شرایط زیر و بیش از حد بهینه کلریدسدیم، سبب کاهش رشد گردید.

متن کامل [PDF 563 kb]   (1560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1394/12/20 | پذیرش: 1395/3/5 | انتشار: 1396/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb