به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر رنگیزههای فتوسنتزی، فلورسانس و آنتی اکسیدانهای برگ سه رقم بادام زمینی به عنوان شاخصی از مقاومت به تنش شوری، تحقیقی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیبی از 4 سطح مختلف شوری (0،50،100 و150 میلی مولار) و سه رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV96177 و ICGV03060) بود. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازهگیری نشان داد که اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات کلروفیل a، کلروفیل a+b، فلورسانس ماکزیمم (Fm) فلورسانس اولیه (F0)، پراکسیداز و فنل بجز کارتنوئید معنیدار بود. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش غلظتهای Nacl، میزان فنل و پراکسیداز افزایش یافت، ولی میزان کلرفیل a، b و عملکرد فلورسانس کلروفیل کاهش یافت و در مجموع رقم محلی گیلان، متحمل ترین رقم تحت سطوح مختلف شوری بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |