جلد 6، شماره 19 - ( جلد 6، شماره19، بهار 1396 1396 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 162-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of changes in greenhouse tomatoes treated with beneficial elements in the form of metal metal and nanometals. Plant Process and Function 2018; 6 (19) :153-162
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-417-fa.html
ابوالقاسمی رضا، حقیقی مریم. بررسی تغییرات گوجه فرنگی گلخانه ای تیمار شده با عنصر مفید به شکل فلزی و نانو فلزی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (19) :153-162

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-417-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اصفهان- گروه علوم باغبانی
2- دانشگاه صنعتی اصفهان- گروه علوم باغبانی ، mhaghighi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (4168 مشاهده)

تحقیقات محدودی در خصوص اثر عنصر سودمند سلنیوم بر رشد و خواص فیزیولوژیکی سبزیجات موجود است. جهت بررسی اثر این عنصر و مقایسه اثر آن با نانوذرات آن آزمایشی در محیط هیدروپونیک در گلخانه پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در زمستان 1391 اجرا شد. این تحقیقبه صورت آزمایش کاملاً تصادفی طرح ریزی شد. سلنیوم در غلظت های 5/2، 5 و 10 میلی مولار و نانوسلنیوم در غلظت های 1، 4، 8 و12 میکرومولار به محلول غذایی اضافه شد و محلول غذایی پایه به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. جهت مقایسه اثر استفاده فرم فلزی و نانو این عنصر صفات رویشی، فعالیت فتوسنتزی و آنتی اکسیدانی گوجه فرنگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که سلنیوم در غلظت 5 و 10 میلی مولار باعث بهبود صفات قطر ساقه وسبزینگی شد. نانوسلنیوم در غلظت 8 میکرومولار بر صفات حجم ریشه، وزن تر ریشه، مقدار آب نسبی شاخساره، آنتی اکسیدان کل موثر بود درحالیکه صفات فتوسنتزی، دی اکسید کربن زیر روزنه، دمای برگ، هدایت مزوفیلی در غلظت 4 میکرومولار نانوسلنیوم بیشترین مقدار را داشت. کارایی مصرف آب فتوسنتزیو فتوسنتز با افزودن سلنیوم در هر دو فرم فلزی و نانو کاهش یافت و فنول برگ تغییر معنی داری نداشت. بطور کلی به نظر می رسد سلنیوم به فرم فلزی بر صفات رویشی و به فرم نانو بر تغییرات فتوسنتزی و آنتی اکسیدانی موثرتر بود و استفاده از سلنیوم در غلظت 5 میلی مولار و نانوسلنیوم در غلظت 4 میکرومولار جهت افزایش رشد گوجه فرنگی قابل توصیه است.

متن کامل [PDF 423 kb]   (1820 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1394/2/22 | پذیرش: 1394/12/12 | انتشار: 1395/12/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb