جلد 1، شماره 2 - ( 10-1391 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei S, Afshar Mohammadian M, Ramezani Malekroudi M. The impact of cold stress on two olive cultivars. Plant Process and Function 2013; 1 (2) :1-11
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-31-fa.html
رضایی شیوا، افشار محمدیان منصور، رمضانی ملک رودی محمد. بررسی مقاومت دو رقم زیتون به تنش سرما. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1391; 1 (2) :1-11

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-31-fa.html


چکیده:   (25717 مشاهده)
چکیده: زیتون (Olea europaea L.) از گیاهان همیشه سبز و بومی نواحی مدیترانه‌ای است. این گیاه متحمل به شوری و خشکی است، اما در دما‌های پایین مقاومت کمی دارد. در سال‌های اخیر به علت افزایش تقاضا برای روغن و میوه‌ی زیتون، کاشت درخت زیتون در ایران گسترش یافته است. ارقام مختلف زیتون واکنش‌های متفاوتی نسبت به سرما دارند و بنابراین انتخاب ارقام مقاوم، مؤثرترین روش برای اجتناب از خسارات سرما به شمار می‌رود. بدین منظور برای مقایسه تاثیر تنش سرما بر میزان پروتئین کل، پراکسیداسیون لیپیدی و محتوای کلروفیل دو رقم زیتون (سویلانا و فرانتوئیو)، نهال‌های 1 ساله، در معرض 7 دمای 10، 5، 0، 5-، 10-، 15-، 20- و دمای شاهد (°C 20) به تدریج و برای 12 ساعت قرار گرفتند. پس از هر مرحله‌ی دمایی، نمونه برداری از برگ گیاهان انجام شد. نتایج نشان داد که تا دمای صفر، تنش معنی‌داری به نمونه‌ها وارد نشد وهر دو رقم تا این دما مقاومت نشان دادند، اما وقتی دما به زیر صفر رسید، رقم فرانتوئیو حتی تا دمای 15- قادر به حفظ ساختار‌های فتوسنتزی خود بود و میزان مالون دی آلدهید نیز در آن افزایش چندانی در مقایسه با شاهد (دمای °C 20)، نداشت. میزان پروتئین کل در فرانتوئیو از دمای 10- به پایین کاهش معنی‌داری نشان داد، اما در رقم سویلانا این کاهش از دمای 5- به پایین دیده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که رقم فرانتوئیو نسبت به سویلانا، رقم مقاوم‌تری نسبت به تنش سرمایی است.
متن کامل [PDF 239 kb]   (3075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش دما
دریافت: 1391/10/26 | پذیرش: 1392/4/25 | انتشار: 1392/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb