جلد 14، شماره 65 - ( جلد 14، شماره 65، فروردین و اردیبهشت 1404 )                   جلد 14 شماره 65 صفحات 48-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Agheli M, Pakkish Z, Mohammadrezakhani S. The effect of boron and vitamin C foliar application on the yield and quality of strawberry fruit. Plant Process and Function 2025; 14 (65) : 3
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1998-fa.html
عاقلی محمدرضا، پاک کیش زهرا، محمدرضاخانی سهیلا. تأثیر محلول‌پاشی بور و ویتامین ث روی عملکرد و کیفیت میوه توت‌فرنگی رقم پاروس. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1404; 14 (65) :35-48

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1998-fa.html


1- بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران
2- بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران ، zahrapakkish@uk.ac.ir
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت، ایران
چکیده:   (65 مشاهده)
افزایش اندازه و بهبود کیفیت میوه توت‏فرنگی به ­دلیل اهمیت زیاد و ارزش غذایی بالا همواره مورد توجه است. این پژوهش بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار در مرحله شروع گلدهی اجرا شد. تیمارها شامل اسید بوریک 50 و 100 میلی‏گرم بر لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلی‏گرم بر لیتر و ترکیب توأم آن‏ها بود. صفاتی مانند محتوای فنول کل، محتوای آنتوسیانین، سطح برگ، شاخص کلروفیل، وزن میوه اولیه، وزن میوه ثانویه، تعداد فندقه میوه اولیه، تعداد فندقه میوه ثانویه، عملکرد، مواد جامد محلول، pH، اسیدهای آلی و ویتامین ث بررسی شدند. نتایج نشان داد استفاده از غلظت‏های مختلف بور و ویتامین ث و ترکیب این دو سبب بهبود عملکرد رویشی و زایشی توت‏فرنگی شده است. تیمار اثرات متقابل ویتامین ث و اسید بوریک نتایج بهتری نسبت به کاربرد به تنهایی عنصر بور و ویتامین ث داشته و فعالیت آنتی‏اکسیدانی، مواد جامد محلول و میزان ویتامین ث افزایش دادند. به­طورکلی ترکیب توأم بور 100 میلی‏گرم در لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلی‏گرم در لیتر بهتر از کاربرد تنهایی آنها، سبب بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه توت‏فرنگی شدند.
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 944 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1402/9/19 | پذیرش: 1403/4/4 | انتشار: 1404/2/13

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb