Agheli M, Pakkish Z, Mohammadrezakhani S. The effect of boron and vitamin C foliar application on the yield and quality of strawberry fruit. Plant Process and Function 2025; 14 (65) : 3
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1998-fa.html
1- بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران
2- بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران ، zahrapakkish@uk.ac.ir
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت، ایران
چکیده: (65 مشاهده)
افزایش اندازه و بهبود کیفیت میوه توتفرنگی به دلیل اهمیت زیاد و ارزش غذایی بالا همواره مورد توجه است. این پژوهش بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار در مرحله شروع گلدهی اجرا شد. تیمارها شامل اسید بوریک 50 و 100 میلیگرم بر لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلیگرم بر لیتر و ترکیب توأم آنها بود. صفاتی مانند محتوای فنول کل، محتوای آنتوسیانین، سطح برگ، شاخص کلروفیل، وزن میوه اولیه، وزن میوه ثانویه، تعداد فندقه میوه اولیه، تعداد فندقه میوه ثانویه، عملکرد، مواد جامد محلول، pH، اسیدهای آلی و ویتامین ث بررسی شدند. نتایج نشان داد استفاده از غلظتهای مختلف بور و ویتامین ث و ترکیب این دو سبب بهبود عملکرد رویشی و زایشی توتفرنگی شده است. تیمار اثرات متقابل ویتامین ث و اسید بوریک نتایج بهتری نسبت به کاربرد به تنهایی عنصر بور و ویتامین ث داشته و فعالیت آنتیاکسیدانی، مواد جامد محلول و میزان ویتامین ث افزایش دادند. بهطورکلی ترکیب توأم بور 100 میلیگرم در لیتر و ویتامین ث 150 و 300 میلیگرم در لیتر بهتر از کاربرد تنهایی آنها، سبب بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه توتفرنگی شدند.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنظیم کننده های رشد گیاهی دریافت: 1402/9/19 | پذیرش: 1403/4/4 | انتشار: 1404/2/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول