جلد 13، شماره 59 - ( جلد 13، شماره 59، فروردین و اردیبهشت 1403 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 288-271 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahim Doust J, Nazarideljou M J, Arshad M. Influence of electrical conductivity of nutrient solution on growth, development, and quality parameters of open field-grown strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) in soilless cultivation. Plant Process and Function 2024; 13 (59) : 16
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1900-fa.html
رحیم دوست جلیل، نظری دلجو محمدجواد، ارشد موسی. شاخص‌های رشد و نموی و کیفیت توت‌فرنگی (Fragaria × ananassa Duch.) پرورش-یافته در فضای آزاد تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی در کشت بدون خاک. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (59) :271-288

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1900-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران
2- گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران ، nazarideljou@yahoo.com
چکیده:   (421 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف تولید دو رقم توت­فرنگی در شرایط کشت بدون خاک در فضای آزاد تحت تأثیر سطوح مختلف هدایت الکتریکی محلول غذایی انجام گرفت. آزمایش به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کاملاً تصادفی در چهار تکرار با دو فاکتور رقم (آلبیون و آروماس) و هدایت الکتریکی 65/0، 3/1 و 95/1 (dS/m) انجام شد. در طول آزمایش صفات مختلف رشد و نموی، کیفی و بیوشیمیایی توت‌فرنگی تحت تأثیر تیمارها مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج آزمایش، بیشتر صفات مورد بررسی به­طور معنی­داری تحت تأثیر رقم و غلظت محلول غذایی (هدایت الکتریکی) قرار گرفتند. بر همین اساس بیشترین عملکرد میوه در بوته (01/314 گرم) در رقم آروماس حاصل شد. همچنین در بین سطوح مختلف هدایت الکتریکی، سطح 3/1 (dS/m) تأثیر بهتری بر شاخص­های رشدی، بیوشیمیایی و عملکردی دو رقم توت­فرنگی داشت. افزایش هدایت الکتریکی از 3/1 به 9/1 (dS/m) منجر به کاهش شاخص­هایی از جمله سطح برگ (75 درصد)، وزن خشک برگ (5/31 درصد)، ماندگاری میوه (19 درصد)، شاخص کلروفیل (9 درصد)، محتوای نسبی آب برگ (14 درصد)، ویتامین ث (4 درصد) و آنتوسیانین به میزان 28 درصد گردید؛ لیکن نشت یونی، مواد جامد محلول و پرولین در بالاترین غلظت محلول غذایی (EC= 1.9 dS/m) نسبت به غلظت 3/1 (dS/m) به ترتیب به میزان 10، 21 و 24 درصد افزایش یافتند. براساس نتایج آزمایش، غلظت 3/1 (dS/m) به‌عنوان غلظت بهینه محلول غذایی تأثیر معنی­داری بر عملکرد و کیفیت میوه توت‌فرنگی تولید­شده در فضای آزاد در سیستم کشت بدون خاک داشت.
شماره‌ی مقاله: 16
متن کامل [PDF 964 kb]   (144 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1402/1/23 | پذیرش: 1402/6/28 | انتشار: 1403/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb