جلد 12، شماره 57 - ( جلد 12، شماره 57، آذر و دی 1402 )                   جلد 12 شماره 57 صفحات 214-197 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar M R, Asadi-Gharneh H A. Investigating the effect of different culture media on the amount of nutrients in Cucumis melo var. dudaim (Dastanbo). Plant Process and Function 2023; 12 (57) : 12
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1673-fa.html
برزگر محمدرضا، اسدی قارنه حسینعلی. بررسی اثر بسترهای مختلف محیط‌کشت بر میزان عناصر غذایی میوه دستنبو. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (57) :197-214

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1673-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران ، h.asadi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (352 مشاهده)
امروزه استفاده از مواد آلی و معدنی، گامی مهم در حفظ محیط­زیست است و از مؤثر‌ترین شیوه‌های مدیریتی برای حفظ کیفیت خاک و ارزش غذایی محصولات در سطح مطلوب محسوب می‌گردند. در تحقیق حاضر، تأثیر 18 بستر مختلف کشت شامل کوکوپیت +پرلایت (نسبت‌های۵0-۵۰، ۷۵- ۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، پیت‌ماس + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، ورمی‌کمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۷۵-۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، کمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، کوکوپیت ۱۰۰ درصد حجمی، ورمی‌کمپوست ۱۰۰ درصد حجمی، پیت‌ماس ۱۰۰ درصد حجمی، پرلایت ۱۰۰ درصد حجمی، کمپوست ۱۰۰ درصد حجمی و کوکوپیت + ورمی‌کمپوست + کمپوست + پیت‌ماس + پرلایت (۲۰-۲۰-۲۰-۲۰-۲۰ درصد حجمی) بر مقدار عناصر‌ غذایی گیاه دستبو مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. بیشترین غلظت فسفر و پتاسیم در میوه‌های بستر‌‌های کشت با نسبت یکسان و ورمی‌کمپوست 100 درصد حجمی بود. بیشترین میزان منیزیم در میوه‌های گیاهان تحت تیمارهای ورمی‌کمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده گردید. بیشترین غلظت مس در میوه‌های تحت بسترهای کمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 75 + پرلایت 25 درصد حجمی حاصل شد. بیشترین غلظت عناصر روی و آهن نیز در میوه‌های تحت تیمار کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده شد. بالاترین میزان اسید قابل تیتراسیون و شاخص طعم به ترتیب تحت تیمارهای‌ کوکوپیت 50 +پرلایت 50 درصد حجمی و پیت‌ماس 100 درصد حجمی بودند. دو بستر آلی کمپوست و ورمی‌کمپوست 100 درصد حجمی دارای بیشترین تأثیر در افزایش غلظت عناصر در میوه‌های دستنبو داشتند. 
 
شماره‌ی مقاله: 12
متن کامل [PDF 969 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/11/4 | پذیرش: 1402/2/27 | انتشار: 1402/10/16

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb