 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Barzegar M R,  Asadi-Gharneh H A. Investigating the effect of different culture media on the amount of nutrients in Cucumis melo var. dudaim (Dastanbo).  Plant Process and Function 2023; 12 (57) : 12
URL: 
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1673-fa.html   
                    
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران 
 2- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران ، h.asadi@khuisf.ac.ir
                    
                    
                    چکیده:       (1074 مشاهده)
                    
                    
                    امروزه استفاده از مواد آلی و معدنی، گامی مهم در حفظ محیطزیست است و از مؤثرترین شیوههای مدیریتی برای حفظ کیفیت خاک و ارزش غذایی محصولات در سطح مطلوب محسوب میگردند. در تحقیق حاضر، تأثیر 18 بستر مختلف کشت شامل کوکوپیت +پرلایت (نسبتهای۵0-۵۰، ۷۵- ۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، پیتماس + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، ورمیکمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۷۵-۲۵ و ۲۵-۷۵ درصد حجمی)، کمپوست + پرلایت (۵۰-۵۰، ۲۵-۷۵ و ۷۵-۲۵ درصد حجمی)، کوکوپیت ۱۰۰ درصد حجمی، ورمیکمپوست ۱۰۰ درصد حجمی، پیتماس ۱۰۰ درصد حجمی، پرلایت ۱۰۰ درصد حجمی، کمپوست ۱۰۰ درصد حجمی و کوکوپیت + ورمیکمپوست + کمپوست + پیتماس + پرلایت (۲۰-۲۰-۲۰-۲۰-۲۰ درصد حجمی) بر مقدار عناصر غذایی گیاه دستبو مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. بیشترین غلظت فسفر و پتاسیم در میوههای بسترهای کشت با نسبت یکسان و ورمیکمپوست 100 درصد حجمی بود. بیشترین میزان منیزیم در میوههای گیاهان تحت تیمارهای ورمیکمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده گردید. بیشترین غلظت مس در میوههای تحت بسترهای کمپوست 100 درصد حجمی و کمپوست 75 + پرلایت 25 درصد حجمی حاصل شد. بیشترین غلظت عناصر روی و آهن نیز در میوههای تحت تیمار کمپوست 100 درصد حجمی مشاهده شد. بالاترین میزان اسید قابل تیتراسیون و شاخص طعم به ترتیب تحت تیمارهای کوکوپیت 50 +پرلایت 50 درصد حجمی و پیتماس 100 درصد حجمی بودند. دو بستر آلی کمپوست و ورمیکمپوست 100 درصد حجمی دارای بیشترین تأثیر در افزایش غلظت عناصر در میوههای دستنبو داشتند. 
 
                    
                    شمارهی مقاله: 12
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
باغبانی  دریافت: 1400/11/4 | پذیرش: 1402/2/27 | انتشار: 1402/10/16
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    ارسال پیام به نویسنده مسئول