جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 98-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimani S, yousefzadi M, arman M. Antioxidant compounds with antioxidant properties in seaweed and their application in various industries. Plant Process and Function 2022; 0 (1) : 6
سلیمانی سولماز، یوسف زادی مرتضی، آرمان میترا. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در جلبک‌های دریایی و کاربرد آن‌ها در صنایع مختلف. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 0 (1) :77-98

1- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم ، morteza110110@gmail.com
3- گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور، تهران
جلبک‌های دریایی دارای طیف گسترده‌ای از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی شناخته شده‌اند. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی که در بسیاری از جلبک‌ها یافت می‌شوند، از ترکیبات مهم زیست­فعال هستند که از طریق محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو، بیماری‌های مختلف و فرآیندهای پیری نقش مهمی دارند. در حال حاضر علاقه جهانی در یافتن آنتی‌اکسیدان‌های جدید و ایمن از منابع طبیعی وجود دارد. جلبک‌ها می‌توانند تولید، انباشتگی و ترشح متابولیت‌های اولیه و ثانویه متنوعی از جمله کاروتنوئیدها، ترکیبات فنلی، فیکوبیلین‌ها، ترکیبات سولفاته و ویتامین‌ها داشته باشند. همه ترکیبات نامبرده دارای ارزش فراوان در صنایع داروسازی، تغذیه و آرایشی و بهداشتی هستند. هدف از این مطالعه، معرفی جلبک‌ها به­عنوان یک منبع ارزشمند غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که می‌توان در صنایع مختلف از آن استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1400/6/3 | پذیرش: 1401/2/4 | انتشار: 1401/9/2