Soleimani S, yousefzadi M, arman M. Antioxidant compounds with antioxidant properties in seaweed and their application in various industries. Plant Process and Function 2022; 0 (1) : 6
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1584-fa.html
1- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم ، morteza110110@gmail.com
3- گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور، تهران
چکیده: (1058 مشاهده)
جلبکهای دریایی دارای طیف گستردهای از ترکیبات آنتیاکسیدانی شناخته شدهاند. آنتیاکسیدانهای طبیعی که در بسیاری از جلبکها یافت میشوند، از ترکیبات مهم زیستفعال هستند که از طریق محافظت از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو، بیماریهای مختلف و فرآیندهای پیری نقش مهمی دارند. در حال حاضر علاقه جهانی در یافتن آنتیاکسیدانهای جدید و ایمن از منابع طبیعی وجود دارد. جلبکها میتوانند تولید، انباشتگی و ترشح متابولیتهای اولیه و ثانویه متنوعی از جمله کاروتنوئیدها، ترکیبات فنلی، فیکوبیلینها، ترکیبات سولفاته و ویتامینها داشته باشند. همه ترکیبات نامبرده دارای ارزش فراوان در صنایع داروسازی، تغذیه و آرایشی و بهداشتی هستند. هدف از این مطالعه، معرفی جلبکها بهعنوان یک منبع ارزشمند غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی است که میتوان در صنایع مختلف از آن استفاده نمود.
شمارهی مقاله: 6
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1400/6/3 | پذیرش: 1401/2/4 | انتشار: 1401/9/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول