این تحقیق به منظور بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره کنگر فرنگی بر جوانه زنی، رشد گیاهچه، تخریب غشاهای سلولی و محتوای درونی هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار (غلظت عصاره 0، 20، 40، 60 ،80 و 100 درصد کنگر فرنگی) و در 5 تکرار انجام شد. با افزایش غلظت عصاره کنگرفرنگی، وزن گیاهچه، زول گیاهچه، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و غلظت هورمون های اسید جیبرلیک و اکسین کاهش شدیدی یافت. کمترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز (25/1 نانومول بر گرم ریزوم بر دقیقه)، غلظت اکسین (50 میکروگرم بر گرم) و اسید جیبرلیک (95 میکروگرم بر گرم) در عصاره 100 درصد کنگرفرنگی دیده شد. تحت تاثیر کاربرد عصاره 100 درصد کنگر فرنگی بیشترین غلظت مالون دی آلدهید (92/0نانومول بر گرم وزن تر)و آبسزیک اسید (172 میکروگرم بر گرم) مشاهده شد. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که کاربرد عصاره کنگر فرنگی منجر به بازدارندگی رشد و جوانه زنی ریزوم اویار سلام ارغوانی می شود زیرا سبب افزایش تخریب غشاهای سلولی و کاهش غلظت اسید جیبرلیک و اکسین در بافت ریزوم می گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |