جلد 5، شماره 17 - ( جلد 5، شماره 17، پاییز 1395 1395 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 75-82 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

farhoudi R, soheli far A, modhej A. Effect of Globe Artichoke (Cynara cardunculus L. var. scolymus L. Fiori) aqueous extracts on antioxidant enzymes activites, endogenous phytohormones concentration and α-amylase activity of Johnson grass (Sorghum halepense) rhizomes at germination stage. jppf. 2016; 5 (17) :75-82
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-149-fa.html
فرهودی روزبه، سهیلی فر علی، مدحج عادل. بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی کنگر فرنگی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و غلظت درونی هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی در مرحله جوانه زنی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1395; 5 (17) :75-82

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-149-fa.html


استادیار دانشگاه آزاد اسلامی ، rfarhoudi@gmail.com
چکیده:   (515 مشاهده)

این تحقیق به منظور بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره کنگر فرنگی بر جوانه زنی، رشد گیاهچه، تخریب غشاهای سلولی و محتوای درونی هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار (غلظت عصاره 0، 20، 40، 60 ،80 و 100 درصد کنگر فرنگی) و در 5 تکرار انجام شد. با افزایش غلظت عصاره کنگرفرنگی، وزن گیاهچه، زول گیاهچه، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و غلظت هورمون های اسید جیبرلیک و اکسین کاهش شدیدی یافت. کمترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز (25/1 نانومول بر گرم ریزوم بر دقیقه)، غلظت اکسین (50 میکروگرم بر گرم) و اسید جیبرلیک (95 میکروگرم بر گرم) در عصاره 100 درصد کنگرفرنگی دیده شد. تحت تاثیر کاربرد عصاره 100 درصد کنگر فرنگی بیشترین غلظت مالون دی آلدهید (92/0نانومول بر گرم وزن تر)و آبسزیک اسید (172 میکروگرم بر گرم) مشاهده شد. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که کاربرد عصاره کنگر فرنگی منجر به بازدارندگی رشد و جوانه زنی ریزوم اویار سلام ارغوانی می شود زیرا سبب افزایش تخریب غشاهای سلولی و کاهش غلظت اسید جیبرلیک و اکسین در بافت ریزوم می گردد.

متن کامل [PDF 442 kb]   (251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb