Amiri H, Emami H, Abdollahi F. Effects of drougth stress on the essential oil content and composition of Dill (Anethum graveolens L). Plant Process and Function 2015; 3 (10) :143-150
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-137-fa.html
امیری حمزه، امامی حجت الله، عبدالهی سیده فاطمه. بررسی اثر تنش خشکی بر کیفیت و کمیت ترکیبات موجود در اسانس گیاه شوید (Anethum graveolens L.) . فرآیند و کارکرد گیاهی. 1393; 3 (10) :143-150
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-137-fa.html
1- دانشگاه لرستان ، amiri_h_lu@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
3- دانشگاه لرستان
چکیده: (7243 مشاهده)
گیاه شوید با نام علمی Anethum graveolens L.، یکی از گیاهان مدیترانهای است که به علت خواص ضدمیکروبی اسانس آن، در پزشکی، صنایع غذایی و صنایع بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق، اثر درصدهای مختلف کمآبی بر کیفیت و کمیت اسانس گیاه شوید مورد بررسی قرار گرفته است. تیمارهای خشکی اعمال شده شامل شاهد (100 درصد ظرفیت زراعی)، 80 درصد ، 60 درصد ، 40 درصد و 20 درصد ظرفیت زراعی و جمعآوری نمونهها دو هفته پس از آخرین تیمار صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین میزان اسانس(حجمی-وزنی) (51/0%) در تیمار خشکی 40% ظرفیت زراعی به دست آمد. نتایج انالیز اسانس نیز نشان داد که تغییرات میزان آلفا فلاندرن بعنوان مهمترین ترکیب شناخته شده در اسانس گیاه شوید در این بررسی از روندهای منظم افزایشی یا کاهشی تبعیت نمی نماید به طوریکه بیشترین مقدار آن در تیمار خشکی 80/0% ظرفیت زراعی و کمترین مقدار آن در تیمار شاهد مشاهده شد. میزان ترکیب های دیل اتر و بتا فلاندرن در طی تیمارهای مختلف خشکی به ترتیب روندهای افزایشی و کاهشی را نشان می دهند. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که تنش خشکی دارای اثرات قابل توجهی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه شوید میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش خشكي دریافت: 1392/6/25 | پذیرش: 1393/4/2 | انتشار: 1393/12/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول