Sedigheh Dehghanpour S D, Shamili M, Mirzalaiyan-Dastjerdi A. Effect of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) essential oil on the antioxidant response of Radish (Raphanus sativus L.) during cold storage. Plant Process and Function 2020; 9 (38) :171-186
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1308-fa.html
دهقانپور صدیقه، شمیلی منصوره، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید. تأثیر اسانس اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.) بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و بیوشیمیائی تربچه (Raphanus sativus L.) در انبار سرد. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (38) :171-186
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1308-fa.html
1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
چکیده: (1774 مشاهده)
دما از مهمترین فاکتورهای تعیینکننده حفظ کیفیت فرآوردههای باغبانی در طی انبارمانی است که سبب تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی میگردد. از آنجاکه گزارشی از کارایی اسطوخودوس در حفظ قابلیت آنتیاکسیدانی محصولات غذایی در انبار سرد موجود نیست. لذا تحقیق حاضر باهدف مطالعه تأثیر غلظتهای مختلف اسانس اسطوخودوس بر بهبود کیفیت بیوشیمیایی غده تربچه در مواجه با سرما انجام شد. تربچههای کشتشده در گلخانه بعد از مواجه با تیمار اسانس (صفر، ۵۶/۱، ۱۳/۳، ۲۵/۶، ۵/۱۲ و ۲۵ پیپیام ) در انبار سرد قرار داده شد. ارزیابی مشخصههای غدهها به مدت نه روز با فاصله زمانی سه روز یکبار (روزهای صفر، سوم، ششم و نهم) حاکی از آن بود که دمای کم باعث کاهش مشخصههای L*، a* و پروتئین کل و افزایش در b*، MDA، فعالیت آنزیمهای پروتئاز، کاتالاز، پراکسیداز، پلیفنلاکسیداز و ظرفیت آنتیاکسیدانی گردید. تیمار با اسانس اسطوخودوس تعادل در سیستم اکسیدان و آنتیاکسیدان را از طریق کاهش در فعالیت آنزیمهای پراکسیداز، پلیفنلاکسیداز و کاهش در محتوای MDA باعث گردید. دو غلظت ۵/۱۲ و ۲۵ پیپیام اسانس بیشترین اثربخشی را داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش دما دریافت: 1398/6/23 | پذیرش: 1398/12/19 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول