جلد 7، شماره 25 - ( جلد 7 شماره 25 1397 )                   جلد 7 شماره 25 صفحات 28-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabi‌ Kooshki M, Moradi A, Balouchi H, Amiri Fahliani R. Evaluation of germination and some biochemical indices of faba bean (Vicia faba L.) seeds stored at different temperatures and moisture content. Plant Process and Function 2018; 7 (25) :17-28
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-856-fa.html
محرابی محمد، مرادی علی، بلوچی حمیدرضا، امیری فهلیانی رضا. ارزیابی شاخص‌های جوانه‌زنی و بیوشیمایی بذر باقلا طی انبارداری در دماها و محتوای رطوبت مختلف . فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (25) :17-28

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-856-fa.html


1- دانشگاه یاسوج
2- دانشگاه یاسوج ، amoradi@yu.ac.ir
چکیده:   (3268 مشاهده)

این آزمایش به ‌منظور بررسی اثر شرایط مختلف انبارداری بذر بر شاخص‌های جوانه‌زنی باقلا رقم شامی انجام شدبدین منظور یک آزمایش فاکتوریل سه عاملی در پایه طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج در سال‌های 1393 و 1394 به‌ صورت سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تکرار انجام شدعاملهای آزمایش شامل دمای انبارداری (15، 25، 35 و 45 درجه سانتی‌گراد)، محتوای رطوبت بذر (6، 10، 14، 18 و 22 درصد) و زمان انبارداری (صفر، 30، 60، 90، 120، 150، 180، 210، 240 و 270 روز) بودند. همچنین، به منظور ارزیابی  صفات بیوشمیایی از تیمار‌های آزمایش 5 سطح زمان انبارداری (0، 30، 90، 180 و 270 روز انبارداری) انتخاب شدنتایج نشان داد در طی دوره انبارداری، درصد جوانه‌زنی، طول گیاهچه، وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه به دما و محتوای رطوبت بذر واکنش نشان داده و در هر دما با افزایش محتوای رطوبت بذر نیز جوانه‌زنی (بین 5 تا 90 درصدکاهش و نشت الکترولیت‌ها (60 تا 370 درصدبذر افزایش یافتدر دماهای 15 و 25 درجه سانتی‌گراد سرعت زوال بذر در رطوبت‌های6، 10 و 14 درصد آهسته و در رطوبت‌های  18 و 22 درصد بسیار شدید (بیش از دو برابر) بود. به هر حال، در دماهای 35 و 45 درجه سانتی‌گراد سرعت زوال بذر از رطوبت‌ 10 درصد شروع به افزایش کرد و در محتوای رطوبت 22 درصد جوانه‌زنی و رشد گیاهچه پس از 30 روز انبارداری به صفر رسید. میزان پروتئین محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز نیز طی دوره انبارداری کاهش یافتندبا توجه به نتایج آزمایش کاهش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت و افزایش خسارت رادیکال‌های آزاد از جمله دلایل کاهش قابلیت ماندگاری بذر باقلا طی انبارداری در شرایط دماها و رطوبت‌های بالا پیشنهاد می‌شوندمحتوای رطوبتی 6، 10 و 14 درصد در دماهای 15 و 25 درجه سانتی گراد برای نگهداری طولانی مدت بذر باقلا قابل توصیه هستند.
 

متن کامل [PDF 1086 kb]   (1282 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1396/4/17 | پذیرش: 1396/12/19 | انتشار: 1399/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb