جلد 5، شماره 16 - ( 4-1395 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 179-188 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani E, Khavari-Nejad R A, Angaji S, Najafi F. The interaction of salinity and gibberellic acid on photosynthetic pigments contents and some antioxidant enzymes activities in two varieties of chickpea (Cicer arientinum L.). jppf. 2016; 5 (16) :179-188
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-389-fa.html
سلطانی الیاس، خاوری نژاد رمضانعلی، انگجی سید عبداالحمید، نجفی فرزانه. اثر برهمکنش شوری و جیبرلیک اسید بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در دو رقم نخود ایرانی (Cicer arientinum L.. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1395; 5 (16) :179-188

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-389-fa.html


استادیار دانشگاه خوارزمی ، f_najafi@yahoo.com
چکیده:   (897 مشاهده)

.نخود حساسیت بالایی به تنش شوری دارد. جهت به حداقل رساندن اثرات مخرب شوری از ترکیبات مختلفی استفاده می شود. در این پژوهش اثر جیبرلین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی دو رقم نخود ایرانی(جم و کاکا) تحت تنش شوری بررسی شده است. نتایج نشان داد که تنش شوری با غلظت 80 میلی مولار محتوای پروتئین و کلروفیل ها(کلروفیل های a ، b) را در هر دو رقم مورد مطالعه کاهش و کاروتنوئیدها را در رقم کاکا کاهش و در رقم جم افزایش می دهد. همچنین فعالیت آنزیم های پراکسیداز و سوپراکسیددیسموتاز را افزایش و کاتالاز را کاهش می دهد. در حالیکه در گیاهان تحت تیمار جیبرلیک اسید (10 و 20 میکرومولار) و شوری (80 میلی مولار) محتوای پروتئین و رنگیزه ها به طور معنی داری(001/0 P‹) افزایش داشته و فعالیت آنزیم های پراکسیداز و سوپراکسیددیسموتاز کاهش و فعالیت آنزیم کاتالاز نیز افزایش نشان داد. این یافته ها حاکی از آن است که جیبرلین موجب بهبود اثرات سوء نمک در گیاه نخود می شود.

متن کامل [PDF 519 kb]   (281 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb