جلد 11، شماره 47 - ( جلد 11، شماره 47- فروردین و اردیبهشت 1401 )                   جلد 11 شماره 47 صفحات 321-301 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari M, Khalili F, Ebrahimi R, Mostofi Y, Jafarpour M. Effect of postharvest UV-C irradiation and DPI treatment on some biochemical characteristics of sweet pepper fruits (Capsicum annuum var. Nirvin) during storage. Plant Process and Function 2023; 11 (47) : 19
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1583-fa.html
نظری مهرداد، خلیلی فریبا، ابراهیمی راهله، مستوفی یونس، جعفرپور مهرداد. تأثیر پرتودهی UV-C و تیمار دیفنیلیودونیوم یدید (DPI) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum var. Nirvin) طی دوره پس از برداشت. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (47) :301-321

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1583-fa.html


1- گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم باغبانی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، f.khalili@khuisf.ac.ir
3- گروه علوم باغبانی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (1103 مشاهده)
فلفل دلمه­ای از مهم­ترین سبزی­های تجاری و خاص با عمر پس از برداشت کوتاه و حساسیت بالا به بیماری­های قارچی است. بدین منظور پژوهشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت پرتودهی UV-C (سطوح صفر، 5 و 10 کیلوژول بر متر مربع بر ثانیه) و DPI (غلظت­های صفر و 1 میکرومولار) در سه تکرار اجرا و تغییرات صفات در روزهای صفر، 7، 14، 21 و 28 انبارمانی بررسی شد. نتایج نشان داد، با افزایش مدت زمان انبارمانی میزان کاروتنوئید کاهش معنی­داری یافت. پس از گذشت 28 روز تحت پرتو UV-C 5 و 10 kJ m-2 s-1 و تیمار 1 میکرومولار DPI در مقایسه با سایر تیمارها، محتوای کاروتنوئید در میوه فلفل دلمه­ای افزایش معنی­داری یافت که با روز صفر این تیمارها در سطح 5 درصد تفاوت آماری معنی­داری را نشان نداد. تشعشع UV-C با شدت kJ m-2 s-1 10 باعث القاء یک تنش اولیه در سلول‌های فلفل دلمه­ای شده، پس از 28 روز انبارداری ظرفیت آنتی­اکسیدانی را حفظ نمود. تیمار DPI در این نمونه‌ها در روز 28 انبارمانی سبب کاهش معنی‌دار ظرفیت آنتی­اکسیدانی گردید. تحت پرتوتابی UV-C 5، بیشترین فنل کل و قند احیاء حاصل گردید. پرتوتابی UV-C 10 تحت تیمار DPI 1 میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب حفظ محتوای پروتئین شد. پرتودهی UV-C با شدت kJ m-2 s-1 5 به همراه DPI 1 میکرومولار، فعالیت سوپراکسید دیسموتاز را در روز 21 انبارمانی افزایش دادند. پرتوتابی UV-C 10 و DPI صفر میکرومولار در روز 28 انبارمانی سبب افزایش فعالیت کاتالاز گردید. تحت تیمار UV-C 5 و DPI صفر میکرومولار در روز 14 انبارمانی، فعالیت پراکسیداز به بیشترین میزان رسید. به­طور­کلی تیمارهای UV-C و DPI بر خصوصیات کیفی فلفل دلمه­ای در پایان دروه انبارمانی تأثیر معنی­داری را نشان دادند.
شماره‌ی مقاله: 19
متن کامل [PDF 1208 kb]   (330 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/6/2 | پذیرش: 1400/7/26 | انتشار: 1401/2/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb