جلد 10، شماره 45 - ( جلد 10، شماره 45- آذر و دی 1400 )                   جلد 10 شماره 45 صفحات 122-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tavakoli S, amiri J, barin M. The effect of zinc sulfate under boron toxicity conditions on some morphophysiological and biochemical properties of grapevine (Vitis vinifera L.). Plant Process and Function 2021; 10 (45) : 8
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1505-fa.html
توکلی سکینه، امیری جعفر، برین محسن. تأثیر سولفات روی بر برخی ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی انگور تحت شرایط سمیت بور. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1400; 10 (45) :107-122

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1505-fa.html


1- گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
2- گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، j.amiri@urmia.ac.ir
3- گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
چکیده:   (953 مشاهده)
به­منظور بررسی تأثیر سولفات روی بر برخی ویژگی­های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در دو رقم انگور (قزل­اوزوم و حسینی) در شرایط سمیت بور آزمایش گلخانه­ای با سه فاکتور شامل دو رقم انگور (قزل­اوزوم و حسینی)، چهار سطح بور شامل 25/0 (شاهد)، 5/2، 5 و 10 میلی­گرم در لیتر و سه سطح سولفات روی صفر (شاهد)، 3 و 6 گرم در لیتر به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار و در مدّت شش ماه انجام شد. وزن تر برگ در تیمارهای 5 و 10 میلی­گرم در لیتر بور(بدون کاربرد سولفات روی) به­ترتیب 55/68 و 49 درصد و وزن خشک برگ در تیمارهای 5 و 10 میلی­گرم در لیتر بور(بدون کاربرد سولفات روی) به­ترتیب 44/65 و 9/86 درصد در مقایسه با شاهد، کاهش یافت. در غلظت 6 گرم در لیتر سولفات روی و 10 میلی­گرم در لیتر بور، میزان قند محلول در رقم قزل­اوزوم 35/6 برابر و در رقم حسینی 3/5 برابر نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. با کاربرد 6 گرم در لیتر سولفات روی، میزان پروتئین کل در سطح 5 میلی­گرم در لیتر بور53/1 برابر و در سطح 10 میلی­گرم در لیتر بور، میزان آن 77/1 برابر در مقایسه با شاهد افزایش داشت. کم­ترین میزان آهن در هر دو رقم در تیمار 10 میلی­گرم در لیتر بور مشاهده شد. بیشترین میزان بور برگ (51/200 میلی­گرم بر کیلو­گرم ماده خشک) در غلظت 10 میلی­گرم در لیتر بور مشاهده گردید. کاربرد سولفات روی باعث افزایش کارایی رشد، افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی و اُسمولیت­های سازگار و نیز کاهش جذب یون­های بور در هر دو رقم شد. رقم حسینی در مقایسه با رقم قزل­اوزوم در بیشتر شاخص­ها نسبت به بور متحمل­تر بوده و استفاده از سولفات روی می­تواند بعضی از اثرات منفی ناشی از تنش بور  را در هر دو رقم انگور تعدیل نماید.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 1143 kb]   (362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1399/10/28 | پذیرش: 1400/8/1 | انتشار: 1400/9/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb