Pashangeh Z, Shamili M. Ameliorating negative impacts of salinity on physiological characteristics of guava (Psidium guajava L.) by application of gibberellic acid. Plant Process and Function 2018; 7 (23) :85-96
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-955-fa.html
1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
چکیده: (3259 مشاهده)
ازآنجائی که اسید جیبرلیک در افزایش تحمل گیاهان به تنشهای غیرزیستی، نقش دارد، لذا ارزیابی واکنشهای فیزیولوژیک دانهال گواوا به تنش شوری آب و تیمار اسید جیبرلیک در این تحقیق موردتوجه قرار گرفت. این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل نمک کلرید سدیم (0، 50 و 100 میلیمولار) و اسید جیبرلیک (صفر، 250 و 500 پیپیام) بود. بر اساس نتایج، شوری باعث کاهش میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلیفنلاکسیداز و افزایش در فعالیت کاتالاز گردید. حتی سطح پائین نمک (50 میلی مولار) باعث اثرات منفی بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیائی گردید. اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) باعث بهبود خصوصیات فیزیولوژیک دانه رُست گردید. لذا تیمار با اسید جیبرلیک در نهالستانها میتواند بهعنوان تیماری کارآمد جهت مواجهه بعدی نهالهای گواوا با آبوخاک شور مثمرثمر واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1397/2/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول