جلد 7، شماره 23 - ( جلد 7، شماره 23 1397 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pashangeh Z, Shamili M. Ameliorating negative impacts of salinity on physiological characteristics of guava (Psidium guajava L.) by application of gibberellic acid. Plant Process and Function 2018; 7 (23) :85-96
پشنگه زهرا، شمیلی منصوره. کاهش اثرات منفی شوری بر شاخص‌های فیزیولوژیک گواوا (Psidium guajava L.) با استفاده از اسید جیبرلیک. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (23) :85-96

1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
ازآنجائی که ­اسید جیبرلیک در افزایش تحمل گیاهان به تنش­های غیر­زیستی، نقش دارد، لذا ارزیابی واکنش­های فیزیولوژیک دانهال گواوا به تنش شوری آب و تیمار اسید جیبرلیک  در این تحقیق موردتوجه قرار گرفت. این آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار اجرا شد. تیمار­ها شامل نمک کلرید سدیم (0، 50 و 100 میلی­مولار) و اسید جیبرلیک (صفر، 250 و 500 پی­پی­ام) بود. بر اساس نتایج، شوری باعث کاهش میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و پلی­فنل­اکسیداز و افزایش در فعالیت کاتالاز گردید. حتی سطح پائین نمک (50 میلی مولار) باعث اثرات منفی بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیائی گردید. اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) باعث بهبود خصوصیات فیزیولوژیک دانه رُست گردید. لذا تیمار با اسید جیبرلیک در نهالستان­ها می‌تواند به‌عنوان تیماری کارآمد جهت مواجهه بعدی نهال­های گواوا با آب‌وخاک شور مثمرثمر واقع شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1397/2/29