جلد 7، شماره 23 - ( جلد 7، شماره 23 1397 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pashangeh Z, Shamili M. Ameliorating negative impacts of salinity on physiological characteristics of guava (Psidium guajava L.) by application of gibberellic acid. Journal of Plant Process and Function 2018; 7 (23) :85-96
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-955-fa.html
پشنگه زهرا، شمیلی منصوره. کاهش اثرات منفی شوری بر شاخص‌های فیزیولوژیک گواوا (Psidium guajava L.) با استفاده از اسید جیبرلیک. فرآیند و کارکرد گیاهی 1397; 7 (23) :96-85

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-955-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
چکیده:   (2496 مشاهده)
ازآنجائی که ­اسید جیبرلیک در افزایش تحمل گیاهان به تنش­های غیر­زیستی، نقش دارد، لذا ارزیابی واکنش­های فیزیولوژیک دانهال گواوا به تنش شوری آب و تیمار اسید جیبرلیک  در این تحقیق موردتوجه قرار گرفت. این آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار اجرا شد. تیمار­ها شامل نمک کلرید سدیم (0، 50 و 100 میلی­مولار) و اسید جیبرلیک (صفر، 250 و 500 پی­پی­ام) بود. بر اساس نتایج، شوری باعث کاهش میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و پلی­فنل­اکسیداز و افزایش در فعالیت کاتالاز گردید. حتی سطح پائین نمک (50 میلی مولار) باعث اثرات منفی بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیائی گردید. اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) باعث بهبود خصوصیات فیزیولوژیک دانه رُست گردید. لذا تیمار با اسید جیبرلیک در نهالستان­ها می‌تواند به‌عنوان تیماری کارآمد جهت مواجهه بعدی نهال­های گواوا با آب‌وخاک شور مثمرثمر واقع شود.
متن کامل [PDF 423 kb]   (1070 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1397/2/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb