نور یکی از عوامل محدودکننده رشد و نمو گیاهان، بهویژه در مناطق گرم است و سایهدهی نقش مهمی در کشت گیاهان دارویی دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح سایه (0، 50، 75 و 100 درصد) بهمنظور یافتن شرایط بهینه گلدهی گل محمدی بود. پس از 8 ماه، ویژگیهای مورفولوژی، عناصر غذایی، میزان کلروفیل و کارتنوئید، فعالیت آنزیم پراکسیداز و تعداد گل اندازهگیری شد. نتایج نشان داد نور کامل (بدون سایهدهی) سبب تنش در گیاهان گردید و ویژگیهای ارتفاع شاخساره، وزن تر و خشک شاخساره، میزان کلروفیل، نیتروژن، کربوهیدراتهای محلول و تعداد گل نسبت به سطوح سایهدهی کاهش یافت. همچنین ویژگیهای طول ریشه، نشت یونی، میزان کارتنوئید، میزان پتاسیم و فسفر، فعالیت آنزیم پراکسیداز در نور کامل پس از 8 ماه افزایش یافت. بیشترین تعداد گل مربوط به گیاهان قرارگرفته در سطح سایهدهی 50 درصد بود و بهطورکلی گل محمدی برای رشد بهینه در مناطق گرم، مانند اهواز، نیاز به محیط نیمه سایه دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |