shabani L, Bagheri S, Ahmadi Khoei M, Heydarizadeh P, Ebrahimi M A. Effect of two arbuscular mycorrhizal fungi on growth and nutrient uptake in different genotypes of Mentha spicata L.. Plant Process and Function 2013; 2 (4) :13-24
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html
شبانی لیلا، باقری سمانه، احمدی خویی معصومه، حیدری زاده پریسا، ابراهیمی محمد علی. تأثیر دو قارچ میکوریز بر رشد و جذب مواد غذایی در ژنوتیپهای مختلف نعناع سبز. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1392; 2 (4) :13-24
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html
1- دانشگاه شهرکرد ، lshabani@gmail.com
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه شهرکرد
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده: (22561 مشاهده)
چکیده
تاثیر قارچهای آربسکولار میکوریز Glomus mosseae و Glomus etunicatum بر کلونیزاسیون ریشه، رشد و جذب مواد غذایی در شش ژنوتیپ از نعناع سبز در شرایط گلخانهای بررسی گردید. افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی، محتوای کلروفیل (a، b، کل و کاروتنوئید)، فسفر، منگنز و روی در ریشه و اندام هوایی و میزان کربوهیدرات اندام هوایی در گیاهچههای تلقیح شده در مقایسه با نمونههای شاهد مشاهده گردیدند. نتایج این تحقیق نشان داد که گیاهچههای نعناع تلقیح شده با هر یک از دو گونه قارچ گلوموس بیوماس بیشتری در مقایسه با گیاهچههای غیر میکوریزی تولید کردهاند و پاسخها به نوع ژنوتیپ نعناع بستگی داشته است. همچنین، نتایج نشان دادند که تلقیح با قارچ G. etunicatum تأثیر بیشتری در مقایسه با قارچ G. mosseae بر بیوماس ژنوتیپهای نعناع داشته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1392/3/6 | پذیرش: 1392/6/31 | انتشار: 1392/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول