جلد 2، شماره 4 - ( 6-1392 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 13-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shabani L, Bagheri S, Ahmadi Khoei M, Heydarizadeh P, Ebrahimi M A. Effect of two arbuscular mycorrhizal fungi on growth and nutrient uptake in different genotypes of Mentha spicata L.. j.plant proc. func.. 2013; 2 (4) :13-24
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html
شبانی لیلا، باقری سمانه، احمدی خویی معصومه، حیدری زاده پریسا، ابراهیمی محمد علی. تأثیر دو قارچ میکوریز بر رشد و جذب مواد غذایی در ژنوتیپ‌های مختلف نعناع سبز. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1392; 2 (4) :13-24

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html


1- دانشگاه شهرکرد ، lshabani@gmail.com
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه شهرکرد
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (20982 مشاهده)
چکیده تاثیر قارچ‌های آربسکولار میکوریز Glomus mosseae و Glomus etunicatum بر کلونیزاسیون ریشه، رشد و جذب مواد غذایی در شش ژنوتیپ از نعناع سبز در شرایط گلخانه‌ای بررسی گردید. افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی، محتوای کلروفیل (a، b، کل و کاروتنوئید)، فسفر، منگنز و روی در ریشه و اندام هوایی و میزان کربوهیدرات اندام هوایی در گیاهچه‌های تلقیح شده در مقایسه با نمونه‌های شاهد مشاهده گردیدند. نتایج این تحقیق نشان داد که گیاهچه‌های نعناع تلقیح شده با هر یک از دو گونه قارچ گلوموس بیوماس بیشتری در مقایسه با گیاهچه‌های غیر میکوریزی تولید کرده‌اند و پاسخ‌ها به نوع ژنوتیپ نعناع بستگی داشته است. همچنین، نتایج نشان دادند که تلقیح با قارچ G. etunicatum تأثیر بیشتری در مقایسه با قارچ G. mosseae بر بیوماس ژنوتیپ‌های نعناع داشته است.
متن کامل [PDF 984 kb]   (1848 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1392/3/6 | پذیرش: 1392/6/31 | انتشار: 1392/6/31

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb