جلد 4، شماره 14 - ( جلد 4، شماره 14، زمستان 1394 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 124-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Molla S M, Hosseini Molla S M, Askari Sarcheshmeh M A, Khademi O. Effect of iron foliar application on some physiological characteristics and fruit quality of peach (Prunus persica CV. Alberta). Plant Process and Function 2016; 4 (14) :115-124
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-338-fa.html
حسینی ملا سید محمد، رضایی آیت اله، عسکری سرچشمه محمد علی، خادمی اورنگ. اثر محلول‌پاشی آهن بر برخی خصوصیات کیفی و فیزیولوژیکی میوه هلو (Prunus persica CV. Alberta). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1394; 4 (14) :115-124

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-338-fa.html


1- ، arezaei@shahed.ac.ir
چکیده:   (8118 مشاهده)

در خاکهای آهکی و قلیایی که بیشتر خاکهای ایران را شامل میشود کمبود آهن شایع است. مهمترین عامل ایجاد زردی کمبود آهن pH بالای خاک است. در بین درختان میوه، هلو حساسیت زیادی به کمبود آهن نشان میدهد. کودهای کلاته آهن با قابلیت زیادی که در ایجاد آهن محلول و قابل جذب برای گیاه دارند، جهت رفع کمبود آهن بکار میروند. به این منظور آزمایشی در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار طراحی و اثر محلول پاشی برگی با کلات آهن در سه غلظت 0، 5 و 10 میلیگرم بر لیتر روی کیفیت میوه هلو رقم آلبرتا بررسی شد. در این آزمایش شاخص های مقدار مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص طعم، سفتی بافت میوه، فعالیت آنتی اکسیدانی، مقدار ویتامین C، نشت الکترولیت غشای سلولی و تولید اتیلن و همچنین رنگیزه های برگی مورد بررسی قرار گرفت نتایج نشان داد که با افزایش غلظت آهن میزان کلروفیل برگ و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه افزایش یافت. غلظتهای مختلف آهن اثر معنی داری بر میزان کاروتنویید برگ، ویتامین C و سفتی بافت میوه نداشت. همچنین با افزایش غلظت آهن کاهش تولید اتیلن و نشت الکترولیت غشای سلولی مشاهده گردید. با توجه به نتایج بدست آمده کاربرد محلول پاشی کلات آهن طی مراحل رشد، روی بهبود کیفیت میوه هلو موثر بود.

متن کامل [PDF 678 kb]   (2005 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1393/8/27 | پذیرش: 1393/12/24 | انتشار: 1394/10/1

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb