Tahmasbi B, Ghaderi-Far F, Sadeghipour H R, Galeshi S. Enhanced accumulation of fatty acids and lipid hydroperoxides during ageing of sunflower seeds . Plant Process and Function 2015; 4 (12) :73-84
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-251-fa.html
طهماسبی بهاره، قادری فر فرشید، صادقی پور حمید رضا، گالشی سرالله. تشدید انباشتگی اسیدهای چرب و هیدروپراکسیدهای لیپیدی در طی زوال بذرهای آفتابگردان. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1394; 4 (12) :73-84
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-251-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، farshidghaderifar@yahoo.com
3- دانشگاه گلستان
چکیده: (5665 مشاهده)
تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طی زوال بذرهای آفتابگردان پس از قرار دادن آنهابه مدت 0، 2، 4، 6 و 8 روز (در دمای 43 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 100 درصد) بررسی گردید. پارامترهایی همچون درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول گیاهچه، قدرت گیاهچه و میزان پروتئین بر اثر زوال کاهش یافت و هدایت الکتریکی، اسید چرب و میزان لیپید هیدروپراکسیدها بر اثر زوال افزایش یافت. افزایش میزان اسیدهای چرب و لیپید هیدروپراکسیدها در طی زوال بذرها نشاندهنده تخریب غشاهای سلولی بوده که شاهد آن افزایش هدایت الکتریکی بذرهاست. این امر بهنوبه خود موجب افزایش گونههای فعال اکسیژن و کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت میشود. گونههای فعال اکسیژن با خسارت به پروتئینها منجر به تغییر ساختمان پروتئینها میشوند. در نتیجه به علت دناتوره شدن پروتئینها طی فرآیند زوال بذر، میزان پروتئین کاهش مییابد. در نهایت به دلایل ذکر شده درصد جوانهزنی و قدرت بذر طی زوال بذرها کاهش مییابد. بهطور کلی افزایش پراکسیداسیون لیپید میتواند یکی از مکانیزمهای فیزیولوژیکی دخیل در زوال بذرهای آفتابگردان باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1392/12/11 | پذیرش: 1393/8/7 | انتشار: 1394/5/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول