جلد 14، شماره 68 - ( جلد 14، شماره 68، مهر و آبان 1404 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 188-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SaberMahani F, Nasibi F, Pakkish Z, Oloumi H, Nourzad S. Improving peach shelf life using Moringa leaf extract. Plant Process and Function 2025; 14 (68) : 11
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2174-fa.html
صابرماهانی فاطمه، نصیبی فاطمه، پاک کیش زهرا، علومی حکیمه، نورزاد سودابه. بهبود عمر انبارمانی هلو با استفاده از عصاره برگ مورینگا. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1404; 14 (68) :171-188

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2174-fa.html


1- بخش زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
2- گروه اکولوژی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران ، h.oloumi@kgut.ac.ir
3- گروه کشاورزی، دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌‌ای، تهران، ایران
چکیده:   (85 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر عصاره آبی و الکلی 3 و 5 درصد برگ گیاه مورینگا اولیفرا در مقایسه با آب­مقطر (به عنوان شاهد) جهت بهبود صفات کیفی میوه هلو طی عمر انبارمانی در قالب طرح کاملاً تصادفی و به­صورت فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌ها پس از پنج دقیقه غوطه‏ور­شدن در آب­مقطر و یا عصاره‌های گیاهی به یخچال منتقل و به مدت سه هفته در دمای 4 درجه سانتی‏گراد نگهداری شدند. عصاره آبی و الکلی میزان پراکسیداسیون لیپید را با توجه به محتوای MDA و سایر آلدئیدها نسبت به میوه‌های شاهد کاهش داد. در هفته سوم، تیمار الکلی باعث افزایش مقدار فنل‌ها در مقایسه با میوه‌های شاهد شد. محتوای اسیدهای آلی نیز در تیمارهای الکلی و آبی در مقایسه با شاهد افزایش یافت. تیمار با عصاره مورینگا به ویژه عصاره آبی 5% منجر به افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‏اکسیدانی کاتالاز، گایاکل پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز شد. از طرفی این تیمار عصاره مورینگا به عنوان مؤثرترین تیمار در افزایش عمر انبارمانی هلو، فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز را کاهش داد، درحالیکه تأثیر معنی‌داری بر محتوای ترکیبات فنلی نداشت. تیمار میوه هلو با عصاره‌های آبی و الکلی برگ گیاه مورینگا علاوه بر افزایش عمر انبارمانی این میوه‌ها، سبب بهبود کیفیت بعد از برداشت آن‌ها نیز می‌شود. همچنین کاربرد عصاره آبی 5 درصد برگ گیاه مورینگا مؤثرترین تیمار شناخته شد و استفاده از این ترکیب به مدت حداقل سه هفته جهت افزایش عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه هلو توصیه می‌شود.
شماره‌ی مقاله: 11
متن کامل [PDF 950 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1403/11/18 | پذیرش: 1404/1/26 | انتشار: 1404/8/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb