جلد 14، شماره 68 - ( جلد 14، شماره 68، مهر و آبان 1404 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 114-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani B, Rabiei V, Razavi F, Mahdavinia G, Nasr F. The effect of melatonin, chitosan and melatonin coated with chitosan nanocomposite coatings on physicochemical characteristics of persimmon. Plant Process and Function 2025; 14 (68) : 7
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2124-fa.html
سلیمانی بهناز، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، مهدوی نیا غلامرضا، نصر فهیمه. اثر پوشش‌های ملاتونین، کیتوزان و نانوکامپوزیت ملاتونین-کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکو‌‌‌شیمیایی میوه خرمالو (رقم کرج) در طی انبار سرد. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1404; 14 (68) :99-114

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2124-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، rabiei@znu.irac.ir
3- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (83 مشاهده)
خرمالو از محصولات مهم باغبانی با فسادپذیری بالا و عمر پس ‌از برداشت بسیار کوتاه است که به دلیل تولید اتیلن و تنفس بالا دچار رسیدگی سریع می‌شود. از دست دادن سفتی، میوه‌های خرمالو را در برابر آسیب‌های مکانیکی آسیب­پذیر و در نهایت حمل­و­نقل به نقاط دور را محدود می‌کند. بنابراین ارائه راهکارهای مفید و استفاده از مواد طبیعی جهت افزایش ماندگاری این میوه بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اثرات مفید پوشش‌های خوراکی این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور پوشش­های خوراکی شامل کیتوزان (2/0 درصد)، ملاتونین (100 میکرومولار)، نانوکامپوزیت ‌ملاتونین پوشش‌داد‌ه شده با کیتوزان 2/0 درصد و شاهد (آب مقطر) و فاکتور زمان انبارمانی (15، 30 و 45) روز بود که میوه‌های تیمار­شده در دمای یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 85-90 درصد به مدت 45 روز در سرد­خانه نگهداری شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که تیمار نانوکامپوزیت ‌ملاتونین پوشش ‌داد‌ه شده با کیتوزان 2/0 درصد سبب حفظ سفتی بافت میوه شد. علاوه­بر­این بالاترین میزان فنول کل (6/2966) میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن ‌تر)، فلاونوئید کل (/576 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن‌ تر)، آسکوربیک اسید (8/17 میلی‌گرم بر 100 گرم وزن تر) و فنیل آلانین آمونیالیاز (9/21 واحد بر میلی­گرم وزن تر) در نانو‌کامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان 2/0 درصد مشاهده شد. در نتیجه، نانو‌کامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان می‌توانند به عنوان پوشش و ترکیب طبیعی و ایمن موجب حفظ خواص کیفی و افزایش عمر انبارمانی میوه خرمالو در طول نگهداری در سردخانه شود.
شماره‌ی مقاله: 7
متن کامل [PDF 1001 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1403/7/9 | پذیرش: 1403/12/6 | انتشار: 1404/8/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb