Soleimani B, Rabiei V, Razavi F, Mahdavinia G, Nasr F. The effect of melatonin, chitosan and melatonin coated with chitosan nanocomposite coatings on physicochemical characteristics of persimmon. Plant Process and Function 2025; 14 (68) : 7
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2124-fa.html
سلیمانی بهناز، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، مهدوی نیا غلامرضا، نصر فهیمه. اثر پوششهای ملاتونین، کیتوزان و نانوکامپوزیت ملاتونین-کیتوزان بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوه خرمالو (رقم کرج) در طی انبار سرد. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1404; 14 (68) :99-114
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2124-fa.html
1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، rabiei@znu.irac.ir
3- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده: (83 مشاهده)
خرمالو از محصولات مهم باغبانی با فسادپذیری بالا و عمر پس از برداشت بسیار کوتاه است که به دلیل تولید اتیلن و تنفس بالا دچار رسیدگی سریع میشود. از دست دادن سفتی، میوههای خرمالو را در برابر آسیبهای مکانیکی آسیبپذیر و در نهایت حملونقل به نقاط دور را محدود میکند. بنابراین ارائه راهکارهای مفید و استفاده از مواد طبیعی جهت افزایش ماندگاری این میوه بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اثرات مفید پوششهای خوراکی این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور پوششهای خوراکی شامل کیتوزان (2/0 درصد)، ملاتونین (100 میکرومولار)، نانوکامپوزیت ملاتونین پوششداده شده با کیتوزان 2/0 درصد و شاهد (آب مقطر) و فاکتور زمان انبارمانی (15، 30 و 45) روز بود که میوههای تیمارشده در دمای یک درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-90 درصد به مدت 45 روز در سردخانه نگهداری شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که تیمار نانوکامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان 2/0 درصد سبب حفظ سفتی بافت میوه شد. علاوهبراین بالاترین میزان فنول کل (6/2966) میلیگرم بر کیلوگرم وزن تر)، فلاونوئید کل (/576 میلیگرم بر کیلوگرم وزن تر)، آسکوربیک اسید (8/17 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر) و فنیل آلانین آمونیالیاز (9/21 واحد بر میلیگرم وزن تر) در نانوکامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان 2/0 درصد مشاهده شد. در نتیجه، نانوکامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان میتوانند به عنوان پوشش و ترکیب طبیعی و ایمن موجب حفظ خواص کیفی و افزایش عمر انبارمانی میوه خرمالو در طول نگهداری در سردخانه شود.
شمارهی مقاله: 7
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1403/7/9 | پذیرش: 1403/12/6 | انتشار: 1404/8/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول