جلد 13، شماره 60 - ( جلد 13، شماره 60، خرداد و تیر 1403 )                   جلد 13 شماره 60 صفحات 382-367 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، sani@znu.ac.ir
3- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (342 مشاهده)
به­منظور بررسی تأثیر محلول­پاشی سطوح مختلف اتانول و متانول بر شاخص­های بیوشیمایی گل انگشتانه ارغوانی (Digitalis purpurea L.) آزمایشی به­صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1399 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح اتانول (5 و 10 درصد) و متانول (5 و 10 درصد) به همراه تیمار شاهد (آب­مقطر) بود. نتایج آزمایش نشان داد که حداکثر مقدار کلروفیل کل (78/1 میلی­گرم بر گرم)، کاروتنوئیدکل (065/0 میلی­گرم بر گرم)، فنل کل (35/15 میلی­گرم بر گرم)، فلاونوئید کل (58/2 میلی­گرم بر گرم) و فعالیت آنتی­اکسیدانی (76/43 درصد) تحت تیمار متانول 10 درصد به­دست آمد. بیشترین میزان پرولین (47/4میلی­گرم)، قند محلول (20/76 میلی­گرم بر گرم)، محتوای آب نسبی (02/76 درصد) و نیتروژن برگ (61/1 درصد) تحت تیمار اتانول 10 درصد مشاهده شد. شاخص نشت یونی (21/15 درصد) با کاربرد برگی اتانول 10 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز (66/1 میلی­گرم بر گرم پروتئین) و آنزیم پراکسیداز (34/0 میلی­گرم بر گرم پروتئین) با محلول­پاشی متانول 10 درصد کاهش نشان دادند با توجه به نتایج به­دست آمده، کاربرد سطوح مختلف هیدروالکل­ها، جهت بهبود خصوصیات بیوشیمیایی گیاه دارویی گل انگشتانه ارغوانی پیشنهاد می­شود.
شماره‌ی مقاله: 21
متن کامل [PDF 909 kb]   (105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1402/4/2 | پذیرش: 1402/8/22 | انتشار: 1403/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.