Rezaie Allolo A, Sanikhani M, Kheiry A, Yaghoobi M. Effect of ethanol and methanol foliar application on biochemical indices of Digitalis purpurea L.. Plant Process and Function 2024; 13 (60) : 21
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1931-fa.html
رضایی علولو افسون، ثانی خانی محسن، خیری عزیزاله، یعقوبی ملیحه. اثر محلولپاشی اتانول و متانول بر شاخصهای بیوشیمیایی گیاه دارویی گل انگشتانه ارغوانی (Digitalis purpurea L.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (60) :367-382
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1931-fa.html
1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، sani@znu.ac.ir
3- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده: (383 مشاهده)
بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی سطوح مختلف اتانول و متانول بر شاخصهای بیوشیمایی گل انگشتانه ارغوانی (Digitalis purpurea L.) آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1399 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح اتانول (5 و 10 درصد) و متانول (5 و 10 درصد) به همراه تیمار شاهد (آبمقطر) بود. نتایج آزمایش نشان داد که حداکثر مقدار کلروفیل کل (78/1 میلیگرم بر گرم)، کاروتنوئیدکل (065/0 میلیگرم بر گرم)، فنل کل (35/15 میلیگرم بر گرم)، فلاونوئید کل (58/2 میلیگرم بر گرم) و فعالیت آنتیاکسیدانی (76/43 درصد) تحت تیمار متانول 10 درصد بهدست آمد. بیشترین میزان پرولین (47/4میلیگرم)، قند محلول (20/76 میلیگرم بر گرم)، محتوای آب نسبی (02/76 درصد) و نیتروژن برگ (61/1 درصد) تحت تیمار اتانول 10 درصد مشاهده شد. شاخص نشت یونی (21/15 درصد) با کاربرد برگی اتانول 10 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز (66/1 میلیگرم بر گرم پروتئین) و آنزیم پراکسیداز (34/0 میلیگرم بر گرم پروتئین) با محلولپاشی متانول 10 درصد کاهش نشان دادند با توجه به نتایج بهدست آمده، کاربرد سطوح مختلف هیدروالکلها، جهت بهبود خصوصیات بیوشیمیایی گیاه دارویی گل انگشتانه ارغوانی پیشنهاد میشود.
شمارهی مقاله: 21
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1402/4/2 | پذیرش: 1402/8/22 | انتشار: 1403/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول