1- بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (448 مشاهده)
در این پژوهش برای بررسی نقش فولیک اسید در افزایش عمر انبارمانی میوه هلو رقم آلبرتا آزمایشی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. میوههای هلو با فولیک اسید با غلظتهای صفر بهعنوان شاهد، 20 و 40 میلیمولار بهمدت پنج دقیقه، تیمار شدند. سپس میوهها در دمای یک درجه سلسیوس و با رطوبت نسبی 90-85 درصد بهمدت 21 روز نگهداری شدند. پارامترهایی مانند درصد میوههای سرمازده، نشت یونی، پراکسید هیدروژن، مواد جامد محلول و اسیدهای آلی قابل تیتراسیون، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز و میوهها طی انبارمانی بررسی شدند. نتایج نشان دادند، میوههای هلو تیمارشده با فولیک اسید نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری طی انبارمانی خصوصیات مطلوب را حفظ نمودهاند و میزان میوههای سرمازده، نشتیونی و پراکسید هیدروژن را کاهش دادند. بهطورکلی نتایج نشان دادند، کاربرد 40 میلیمولار مؤثرترین تیمار بوده است.
شمارهی مقاله: 8
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1400/9/30 | پذیرش: 1401/5/4 | انتشار: 1402/3/7