bravardi H, pakkish Z, mohammadrezakhani S. The role of folic acid on maintaining quality and increasing antioxidant activity in peach cv. Alberta in storage. Plant Process and Function 2023; 12 (53) : 8
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1651-fa.html
برآوردی حمید، پاک کیش زهرا، محمدرضاخانی سهیلا. نقش فولیک اسید بر حفظ کیفیت و افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی در هلو رقم آلبرتا طی انبارمانی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (53) :123-136
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1651-fa.html
1- بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (593 مشاهده)
در این پژوهش برای بررسی نقش فولیک اسید در افزایش عمر انبارمانی میوه هلو رقم آلبرتا آزمایشی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. میوههای هلو با فولیک اسید با غلظتهای صفر بهعنوان شاهد، 20 و 40 میلیمولار بهمدت پنج دقیقه، تیمار شدند. سپس میوهها در دمای یک درجه سلسیوس و با رطوبت نسبی 90-85 درصد بهمدت 21 روز نگهداری شدند. پارامترهایی مانند درصد میوههای سرمازده، نشت یونی، پراکسید هیدروژن، مواد جامد محلول و اسیدهای آلی قابل تیتراسیون، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز و میوهها طی انبارمانی بررسی شدند. نتایج نشان دادند، میوههای هلو تیمارشده با فولیک اسید نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری طی انبارمانی خصوصیات مطلوب را حفظ نمودهاند و میزان میوههای سرمازده، نشتیونی و پراکسید هیدروژن را کاهش دادند. بهطورکلی نتایج نشان دادند، کاربرد 40 میلیمولار مؤثرترین تیمار بوده است.
شمارهی مقاله: 8
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1400/9/30 | پذیرش: 1401/5/4 | انتشار: 1402/3/7