جلد 9، شماره 36 - ( جلد 9 شماره 36- خرداد و تیر 1399 )                   جلد 9 شماره 36 صفحات 168-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه مراغه ، hajizade@maragheh.ac.ir
2- دانشگاه مراغه
چکیده:   (1744 مشاهده)
پوشش­های خوراکی برای حفظ، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری میوه و سبزی­ها استفاده می­شوند. هدف از این پژوهش بررسی اثر دو نوع پوشش خوراکی بر پایه صمغ طبیعی روی خصوصیات کیفی و انبارمانی انگور رقم حسینی بود. آزمایش به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. فاکتور اول شامل غوطه­وری در غلظت­های صفر، 5، 10، 15 درصد صمغ عربی و صفر، 3، 5/3 و 4 درصد صمغ بادام‌کوهی بود و فاکتور دوم شامل بازه‌های زمانی انبارداری (زمان برداشت، 15، 30 و 45 روز) بود. میوه‌های تیمار شده به مدت 45 روز در دمای 5/0±1 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95 درصد در داخل سردخانه نگهداری شدند. هر 15 روز یکبار، درصد کاهش وزن، سفتی، کسر رسیدگی (TSS/TA)، فنل کل، اسکوربیک اسید، مقدار رنگیزه­های فتوسنتزی، کربوهیدرات کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست و گوشت حبه اندازه‌گیری شدند. یافته‌های این پژوهش نشان داد نمونه‌های پوشش داده شده کاهش وزن کمتر و سفتی بهتری نسبت به نمونه­های بدون پوشش داشتند. همچنین میوه­های پوشش‌داده شده میزان اسکوربیک اسید، فنل کل، رنگیزه‌ها و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت حبه را بهتر حفظ نموده و در میزان TSS/TA و کربوهیدرات کل افزایش کمتری نسبت به نمونه­های شاهد داشتند. چنین استنباط می­شود که غلظت 5 درصد صمغ عربی و 5/3 درصد بادام کوهی در بیشتر پارامترها با سایر غلظت‌ها اختلاف معنی‌دار داشته و خصوصیات کیفی و حسی حبه را در مقایسه با سایر تیمارها بهتر حفظ کرد و انبارمانی میوه را افزایش داد.
 
متن کامل [PDF 848 kb]   (645 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1398/4/4 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1399/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.