seyedhajizadeh H, abbasi P, zahedi S M. Application of some edible coatings on biochemical properties and shelf life of grape (Vitis vinifera L.). Plant Process and Function 2020; 9 (36) :153-168
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1272-fa.html
سید حاجی زاده حنیفه، عباسی پیمان، زاهدی سید مرتضی. کاربرد برخی از پوششهای خوراکی روی خصوصیات بیوشیمیایی و عمر قفسهای انگور (Vitis vinifera L.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (36) :153-168
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1272-fa.html
1- دانشگاه مراغه ، hajizade@maragheh.ac.ir
2- دانشگاه مراغه
چکیده: (1892 مشاهده)
پوششهای خوراکی برای حفظ، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری میوه و سبزیها استفاده میشوند. هدف از این پژوهش بررسی اثر دو نوع پوشش خوراکی بر پایه صمغ طبیعی روی خصوصیات کیفی و انبارمانی انگور رقم حسینی بود. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. فاکتور اول شامل غوطهوری در غلظتهای صفر، 5، 10، 15 درصد صمغ عربی و صفر، 3، 5/3 و 4 درصد صمغ بادامکوهی بود و فاکتور دوم شامل بازههای زمانی انبارداری (زمان برداشت، 15، 30 و 45 روز) بود. میوههای تیمار شده به مدت 45 روز در دمای 5/0±1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95 درصد در داخل سردخانه نگهداری شدند. هر 15 روز یکبار، درصد کاهش وزن، سفتی، کسر رسیدگی (TSS/TA)، فنل کل، اسکوربیک اسید، مقدار رنگیزههای فتوسنتزی، کربوهیدرات کل و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست و گوشت حبه اندازهگیری شدند. یافتههای این پژوهش نشان داد نمونههای پوشش داده شده کاهش وزن کمتر و سفتی بهتری نسبت به نمونههای بدون پوشش داشتند. همچنین میوههای پوششداده شده میزان اسکوربیک اسید، فنل کل، رنگیزهها و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت حبه را بهتر حفظ نموده و در میزان TSS/TA و کربوهیدرات کل افزایش کمتری نسبت به نمونههای شاهد داشتند. چنین استنباط میشود که غلظت 5 درصد صمغ عربی و 5/3 درصد بادام کوهی در بیشتر پارامترها با سایر غلظتها اختلاف معنیدار داشته و خصوصیات کیفی و حسی حبه را در مقایسه با سایر تیمارها بهتر حفظ کرد و انبارمانی میوه را افزایش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1398/4/4 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1399/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول