1- دانشگاه
2- دانشگاه ، nchapar@azaruiv.ac.ir
چکیده: (7418 مشاهده)
عوامل مختلف زیستی، زیست - محیطی، روش برداشت و جابجایی محصول، طول دوره و نوع انبارداری بر خواص مختلف محصولات کشاورزی تأثیر میگذارند. به دلیل فرازگرا بودن و تداوم زندگی فیزیولوژیکی میوه سیب طی انبارداری، روند تغییرات بیوشیمیایی پیامدهای اقتصادی مهمی خواهد داشت. لذا برای شناخت عمیق این تغییرات و تاثیر آن بر کیفیت محصول سیب پژوهش حاضر طراحی و اجرا گردید. در این تحقیق دو رقم سیب در اواسط مهرماه سال 1391 از یک باغ در شهرستان ملکان (آذربایجان شرقی) جمعآوری و به سردخانه منتقل شد. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، تأثیر فاکتورهای مستقل زمان انبارداری (0،45،90 و135 روز) و رقم محصول(گلدن دلیشز و رد دلیشز) روی برخی ویژگیهای میوه سیب، مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج، بین دو رقم در اکثر ویژگیهای بیوشیمیایی مورد مطالعه تفاوت معنیدار وجود داشت. با افزایش زمان انبارداری محتوای پروتئین، قندهای محلول، قندهای احیا کننده و pH عصاره میوه افزایش معنیدار ولی محتوای قندهای غیر احیاکننده، اسیدیته قابل عیارسنجی، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره کاهش معنیدار یافت. زمان انبارداری در میزان قندهای نامحلول تغییر معنیداری نداشت. میتوان چنین نتیجه گیری کرد که طی انبارداری سردخانهای تغییرات بیوشیمیایی وابسته به زمان (اگر چه با آهنگ کند) صورت گرفته و کیفیت میوه تغییر پیدا میکند
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1392/6/15 | پذیرش: 1393/2/2 | انتشار: 1393/6/17