جلد 3، شماره 7 - ( جلد 3 شماره 7 1393 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 124-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yavari B, chaparzadeh N, najavand S, Minaieh M, Mohammadpour A. The effect of cold storage time on some physiological properties of two apple cultivars . Plant Process and Function 2014; 3 (7) :115-124
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-125-fa.html
یاوری بهرام، چاپارزاده نادر، نژاوند سعید، قدرتی مینایه، محمدپور علیرضا. تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه‌ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1393; 3 (7) :115-124

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-125-fa.html


1- دانشگاه
2- دانشگاه ، nchapar@azaruiv.ac.ir
چکیده:   (7340 مشاهده)
عوامل مختلف زیستی، زیست - محیطی، روش برداشت و جابجایی محصول، طول دوره و نوع انبارداری بر خواص مختلف محصولات کشاورزی تأثیر می‌گذارند. به دلیل فرازگرا بودن و تداوم زندگی فیزیولوژیکی میوه سیب طی انبارداری، روند تغییرات بیوشیمیایی پیامدهای اقتصادی مهمی خواهد داشت. لذا برای شناخت عمیق این تغییرات و تاثیر آن بر کیفیت محصول سیب پژوهش حاضر طراحی و اجرا گردید. در این تحقیق دو رقم سیب در اواسط مهرماه سال 1391 از یک باغ در شهرستان ملکان (آذربایجان شرقی) جمع‌آوری و به سردخانه منتقل شد. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، تأثیر فاکتور‌های مستقل زمان انبارداری (0،45،90 و135 روز) و رقم محصول(گلدن دلیشز و رد دلیشز) روی برخی ویژگی‌های میوه سیب، مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج، بین دو رقم در اکثر ویژگی‌های بیوشیمیایی مورد مطالعه تفاوت معنی‌دار وجود داشت. با افزایش زمان انبارداری محتوای پروتئین، قندهای محلول، قندهای احیا کننده و pH عصاره میوه افزایش معنی‌دار ولی محتوای قندهای غیر احیاکننده، اسیدیته قابل عیارسنجی، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره کاهش معنی‌دار یافت. زمان انبارداری در میزان قندهای نامحلول تغییر معنی‌داری نداشت. می‌توان چنین نتیجه گیری کرد که طی انبارداری سردخانه‌ای تغییرات بیوشیمیایی وابسته به زمان (اگر چه با آهنگ کند) صورت گرفته و کیفیت میوه تغییر پیدا می‌کند
متن کامل [PDF 165 kb]   (2138 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1392/6/15 | پذیرش: 1393/2/2 | انتشار: 1393/6/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb