جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 123-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

imani A, Sagali T, amiri M E A H R A M, rezaie H, momenpour A. Investigating the changes of enzymatic and antioxidant activity in almond cultivar Shahrood 12 on some of the Prunus rootstocks in comparison with the rootstocks under salinity stress. j.plant proc. func.. 2019; 8 (33) :123-136
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1043-fa.html
ایمانی علی، سقلی طاهر، امیری محمد اسماعیل، رضایی حامد، مومنپور علی. بررسی روند رشد و تغییرات فعالیت آنزیمی وآنتی اکسیدانی در بادام رقم شاهرود 12 روی برخی از پایه‌های پرونوس در مقایسه با خود پایه ها تحت تنش شوری. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :123-136

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1043-fa.html


1- پژوهشکده میوه‌های سردسیری و معتدله، موسسه تحقیقات باغبانی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران ، Imani_a45@yahoo.com, a.imani@areeo.ac.ir
2- گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
3- تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات ،آموزش وترویج کشاورزی، کرج، ایران
4- مرکزملی تحقیقات شوری،سازمان تحقیقات،آموزش وترویج کشاورزی،یزد،ایران
چکیده:   (907 مشاهده)
یکی از اثرات مهم شوری در گیاهان می توان به روند رشد و تغییرات فعالیت سیستم آنزیمی و آنتی اکسیدانی آنها اشاره نمود. در این تحقیق، اثر تنش شوری بر روند رشد و فعالیت سیستم آنزیمی و آنتی اکسیدانی بادام رقم شاهرود 12روی برخی پایه های پرونوس(بادام تلخ بذری،تترا،GF677 ،GN15) و خودپایه های بدون پیوند ،تحت تنش شوری در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور 8 ترکیب پایه و پنج سطح شوری آب آبیاری در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد سطوح مختلف شوری باعث کاهش معنی دار تعداد برگ در شاخه اصلی و همچنین جمع کل برگ های پایه ها، قطر و ارتفاع پیوندک و وزن تر اندام هوایی شد. بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانت کل در ترکیب پیوند بادام شاهرود 12 بر پایه GF677 در سطح شوری 8 دسی زیمنس بر متر به میزان 97/30 درصد مشاهده شد که اختلاف معنی داری با سایرترکیبات پیوندی(پیوند بادام شاهرود 12 بر روی سایر پایه ها) و پایه های مورد بررسی داشت. کمترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانتی کل هم در ترکیب پیوند بادام شاهرود 12 روی پایه تترا به میزان 01/10 درصد به دست. ظرفیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنزیم­های کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز در تمامی ترکیبات پیوندی(پیوند بادام شاهرود 12 بر روی سایر پایه ها) و پایه های مطالعه شده، ابتدا با افزایش غلظت نمک، افزایش و سپس با افزایش بیشتر سطح شوری، مقدار آن­ها کاهش یافت. در مجموع براساس نتایج ارائه شده می توان چنین نتیجه گیری نمود که در بین ترکیبات پیوندی و پایه های مورد بررسی، رقم شاهرود 12 پیوند شده روی پایه GF677 متحمل ترین ترکیب پیوندی به تنش شوری و همان رقم پیوند شده روی پایه بادام بذری حساس ترین ترکیب پیوندی بود.

 
متن کامل [PDF 360 kb]   (191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1397/8/19 | انتشار: 1399/2/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb