جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 136-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sagali T, imani A, amiri M E A H R A M, rezaie H, momenpour A. An investigating of the changes of enzymatic and antioxidant activity in almond cultivar Shahrood 12 on some of the Prunus rootstocks in comparison with the rootstocks under salinity stress. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :123-136
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1043-fa.html
سقلی طاهر، ایمانی علی، امیری محمد اسماعیل، رضایی حامد، مومن پور علی. بررسی روند رشد و تغییرات فعالیت آنزیمی و آنتی‌اکسیدانی در بادام رقم شاهرود 12 روی برخی از پایه‌های پرونوس در مقایسه با خود پایه‌ها تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :123-136

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1043-fa.html


1- گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زنجان، زنجان
2- پژوهشکده میوه‌های سردسیری و معتدله، مؤسسه تحقیقات باغبانی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، Imani_a45@yahoo.com, a.imani@areeo.ac.ir
3- سازمان تحقیقات خاک و آب، آموزش وترویج کشاورزی، کرج،
4- مرکزملی تحقیقات شوری،سازمان تحقیقات،آموزش وترویج کشاورزی،یزد
چکیده:   (2437 مشاهده)
از اثرات مهم شوری در گیاهان می­توان به روند رشد و تغییرات فعالیت سیستم آنزیمی و آنتی­اکسیدانی آنها اشاره نمود. در این تحقیق، اثر تنش شوری بر روند رشد و فعالیت سیستم آنزیمی و آنتی­اکسیدانی بادام رقم شاهرود 12روی برخی پایه‌های پرونوس (بادام تلخ بذری، تترا، GF677 و GN15) و خود پایه­ها بدون پیوند (بادام تلخ بذری به­صورت دانهال، تترا، GF677 و GN15  هر سه به­صورت پایه­های رویشی)، تحت تنش شوری در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور 8 ترکیب پایه و پنج سطح شوری آب آبیاری در سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد سطوح مختلف شوری باعث کاهش معنی‌دار تعداد برگ در شاخه اصلی و همچنین جمع کل برگ‌های پایه‌ها، قطر و ارتفاع پیوندک و وزن تر اندام هوایی شد. بیشترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانت کل در ترکیب پیوند بادام شاهرود 12 بر پایه GF677 در سطح شوری 8 دسی­زیمنس بر متر به میزان 97/30 درصد مشاهده شد که اختلاف معنی­‌داری با سایر ترکیبات پیوندی (پیوند بادام شاهرود 12 بر روی سایر پایه‌ها) و پایه‌های مورد بررسی داشت. کمترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانتی کل هم در ترکیب پیوند بادام شاهرود 12 روی پایه تترا به میزان 01/10 درصد به­دست آمد. البته ظرفیت آنتی­اکسیدانی، فعالیت آنزیم­های کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز در تمامی ترکیبات پیوندی (پیوند بادام شاهرود 12 بر روی سایر پایه‌ها) و پایه‌های مطالعه­شده، ابتدا با افزایش غلظت نمک افزایش و سپس با افزایش بیشتر سطح شوری، مقدار آنها کاهش یافت. در مجموع بر­اساس نتایج ارائه­شده می توان چنین نتیجه­گیری نمود که در بین ترکیبات پیوندی و پایه‌های مورد بررسی، رقم شاهرود 12 پیوند­شده روی پایه GF677 متحمل­ترین ترکیب پیوندی به تنش شوری با وزن تر هوایی (5/163 گرم) و همان رقم پیوند­شده روی پایه بادام بذری با وزن تر هوایی (7 /142 گرم)
حساس­ترین ترکیب پیوندی بود.
متن کامل [PDF 360 kb]   (673 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1397/8/19 | انتشار: 1399/2/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb