جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 463-478 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Mohtadi A, Movahhedi Dehnavi M. The effect of different iron concentrations on growth and elements uptake of flax (Linum usitatissimum‌ L.) under salinity stress. j.plant proc. func.. 2019; 8 (32) :463-478
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-995-fa.html
محمدی صغری، مهتدی احمد، موحدی دهنوی محسن. تأثیر غلظت‌های مختلف آهن بر رشد و جذب عناصر توسط گیاه کتان روغنی (Linum usitatissimum L.) تحت تنش شوری. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (32) :463-478

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-995-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه یاسوج، یاسوج
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه یاسوج، یاسوج ، ahmadmohtadi@yahoo.com
3- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
چکیده:   (965 مشاهده)
گیاهان برای رشد بهینه در شرایط تنش، به مقادیر مناسبی از ریزمغذی‌ها نیاز دارند که می‌توانند مقاومت گیاه را در شرایط تنش، مانند شوری، افزایش ‌‌دهند. به منظور بررسی واکنش گیاه کتان روغنی نسبت به کاربرد آهن در شرایط تنش شوری، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. شوری با کلرید سدیم در پنج سطح (0 ،50، 100، 150 و 200 میلی‌مولار) و آهن با 3 سطح (25، 50 و 75 میکرومولار) انتخاب شدند. با افزایش میزان شوری، میزان سدیم ریشه و اندام هوایی افزایش و میزان پتاسیم ریشه و اندام هوایی کاهش نشان داد. غلظت آهن ریشه با افزایش شوری تا سطح 100 میلی‌مولار افزایش و سپس کاهش پیدا کرد. غلظت آهن اندام هوایی تا سطح 50 میلی‌مولار شوری افزایش و سپس روند کاهشی را نشان داد. با افزایش شوری میزان پرولین و قند محلول برگ افزایش پیدا کرد. در همه سطوح شوری، آهن اثر معنی‌داری بر میزان پرولین و قند محلول داشت. با افزایش شوری تا سطح 50 میلی‌مولار، پروتئین محلول برگ، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت (پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز) افزایش و سپس روند کاهشی نشان داد. با افزایش شوری وزن خشک ریشه و اندام هوایی کاهش یافت. برای تخفیف اثر شوری استفاده از آهن 50 و 75 میکرومولار در محلول‌های غذایی پیشنهاد می‌شود.

 
واژه‌های کلیدی: پتاسیم، پرولین، سدیم، قند محلول
متن کامل [PDF 1071 kb]   (221 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1396/11/8 | پذیرش: 1397/4/30 | انتشار: 1398/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb