جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 19-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahvalibor A, Esmaeilzadeh S. Study on effect of silver nanoparticles synthesized by biological method on on growth and physiological and biochemical properties of Melissa officinalis L. . j.plant proc. func.. 2019; 8 (32) :19-34
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-951-fa.html
شاه ولی بر اسیه، اسمعیل زاده بهابادی صدیقه. تاثیر نانوذرات نقره سنتز شده به روش زیستی بر رشد، شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بادرنجبویه . مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (32) :19-34

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-951-fa.html


1- داشگاه زابل دانشکده علوم گروه زیست
2- داشگاه زابل دانشکده علوم گروه زیست ، shirin_esm@yahoo.com
چکیده:   (1088 مشاهده)
استفاده از نانوذرات زیستی نقش مهمی در افزایش بهره وری کشاورزی ایفا می­کند. در سال­های اخیر استفاده از نانوذرات در گیاهان به عنوان آفت کش­ها، عوامل حفاظتی و مواد مغذی مورد توجه قرار گرفته است. بادرنجبویه گیاه دارویی از خانواده نعنائیان است که دارای خواص دارویی ضد باکتریایی، ضد سرطانی و ضد ویروسی است. در این پژوهش اثر غلظت های مختلف نانوذرات نقره بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه بادرنجبویه، در سال 1395 در شرایط کشت گلدانی در دانشکده علوم پایه دانشگاه زابل اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار با اعمال تیمار نانوذرات نقره در چهار غلظت (ppm100، 60، 20، 0) انجام شد. نتایج نشان داد شاخص­های مختلف رشد از جمله وزن­تر ریشه و ساقه، طول ریشه و ساقه و میزان پروتئین به طور معنی داری تحت تاثیر نانوذرات نقره افزایش یافت، به طوری‌که بیشترین میزان این شاخص­ها در غلظت ppm 60 نانوذرات نقره و در روز 15 که تحت تاثیر نانوذرات نقره بودند مشاهده شد. همچنین میزان پرولین و کربوهیدرات تحت تاثیر غلظت­های نانوذرات نقره در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد که بیشترین افزایش تحت تاثیر غلظت ppm 100 نانوذرات نقره و در روز 15 که تحت تاثیر نانوذرات نقره بودند مشاهده شد. میزان متابولیت­های ثانوی از جمله فنل و فلاونوئید تحت تاثیر نانوذرات نقره در غلظت ppm 100 نانوذرات نقره و پس از گذشت 20 روز که تحت تاثیر نانوذرات نقره بودند مشاهد شده که با بیشترین افزایش همرا بوده است. حداکثر افزایش میزان آنتوسیانین تحت تاثیر غلظت ppm 60 نانوذرات نقره و با گذشت 15 روز که تحت تیمار نانوذرات نقره بوداست. نتایج بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان نشان داد، در تمام غلظت­های نانوذرات نقره، فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی افزایش یافته که وابسته به زمان بوده است. افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی (کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز) تحت تاثیر نانوذرات نقره منجر به کاهش فعالیت محتوای مالون دی آلدئید (MDA) شد. براساس نتایج این تحقیق، نانوذرات نقره به عنوان محرکی مناسب جهت افزایش رشد و تولید متابولیت­های ثانوی پیشنهاد می­شود.
متن کامل [PDF 998 kb]   (284 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1396/8/30 | پذیرش: 1396/11/4 | انتشار: 1398/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb