جلد 8، شماره 30 - ( جلد 7 شماره 30- خرداد و تیر 1398 )                   جلد 8 شماره 30 صفحات 17-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saadati S, Baninasab B, Mobli M, Gholami M. Evaluation of Biochemical and Physiological Responses of Seven Olive Cultivars in Relation to Freezing Tolerance. j.plant proc. func.. 2019; 8 (30) :17-31
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-948-fa.html
سعادتی صفورا، بانی نسب بهرام، مبلی مصطفی، غلامی مهدیه. ارزیابی برخی پاسخ‌های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخ‌زدگی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (30) :17-31

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-948-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان ، bbanin@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (144 مشاهده)
چکیده:
دما یکی از مهم­ترین عوامل محدود کننده تولید و گسترش زیتون به شمار می­رود. ارقام مختلف زیتون واکنش­های متفاوتی نسبت به دمای پایین دارند. بنابراین گزینش و معرفی ارقام متحمل به یخ­زدگی، مؤثرترین روش برای اجتناب از خسارات یخ­زدگی به شمار می­رود. هدف اصلی این پژوهش، مقایسه میزان تحمل به یخ­زدگی هفت رقم زیتون و بررسی رابطه بین تحمل به یخ­زدگی با حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو (Fv/Fm)، کربوهیدرات­های محلول، مالون دی آلدهید، تراکم روزنه، چگالی برگ و محتوای نسبی آب برگ در مرحله سازگاری به سرما بود. پس از اندازه­گیری حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو ، نمونه­های برگ از هر رقم جمع آوری و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به منظور تعیین تحمل به یخ­زدگی به مدت 12 ساعت در شرایط دمایی مختلف شامل (0، 5-، 10-، 15-، 20- و 25- درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند و گروه دوم نمونه­ها برای اندازه­گیری برخی صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی استفاده شدند. نتایج نشان داد اختلاف معنی­داری بین تحمل به یخ­زدگی ارقام زیتون مورد مطالعه مشاهده شد. بیشترین تحمل به یخ­زدگی برآورد شده مربوط به رقم­های ’آمفی سیس‘، ’شنگه‘ و ’کنسروالیا‘ (به ترتیب LT50 برابر با °C 14/13-، 72/11- و 20/11-) و کم­ترین تحمل مربوط به رقم ’رشید‘ (LT50 برابر با °C 90/6-) بود. شاخص Fv/Fm، کربوهیدرات­های محلول و چگالی برگ در ارقام متحمل به یخ­زدگی از قبیل ’آمفی سیس‘، ’شنگه‘ و ’کنسروالیا‘ بیش از سایر ارقام بود که حاکی از ارتباط مثبت این پارامتر­ها با تحمل به یخ­زدگی است. غلظت مالون دی آلدهید، تراکم روزنه­ای و محتوای نسبی آب برگ در ارقام متحمل به یخ­زدگی نظیر ’آمفی سیس‘، ’شنگه‘ و ’کنسروالیا‘ کمتر از رقم حساس به یخ­زدگی ’رشید‘ بود.
 
متن کامل [PDF 479 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش دما
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb