جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 448-431 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Limaei A, Majidian M. Effects of foliar application of zinc, boron and copper micronutrients on growth indices and yield of sweet corn. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :431-448
محمدی لیمایی اعظم، مجیدیان مجید، محسن آبادی غلامرضا. اثر محلول‌پاشی عناصر ریز‌مغذی روی، بُر و مس بر شاخص‌های رشد و عملکرد ذرت شیرین. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :431-448

1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
2- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت ، ma_majidian@guilan.ac.ir
به­منظور بررسی اثر محلول­پاشی عناصر ریز­مغذی روی، بُر و مس به­صورت انفرادی و ترکیبی بر شاخص­های رشد و عملکرد ذرت شیرین (Zea mays L. var. Samyra) آزمایشی به­صورت طرح بلوک­های کاملاً تصادفی با سه تکرار در بهار سال 1394 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان اجرا شد. تیمارهای محلول­پاشی شامل: شاهد، روی (غلظت دو در هزار سولفات روی)، بُر (غلظت دو در هزار بوریک اسید)، مس (غلظت یک در هزار سولفات مس)، روی (غلظت دو در هزار سولفات روی) + بُر (غلظت دو در هزار بوریک اسید)، روی (غلظت دو در هزار سولفات روی) + مس (غلظت یک در هزار سولفات مس)، بُر (غلظت دو در هزار بوریک اسید) + مس (غلظت یک در هزار سولفات مس) و روی (غلظت دو در هزار سولفات روی) + بُر (غلظت دو در هزار بوریک اسید) + مس (غلظت یک در هزار سولفات مس) بود. نتایج نشان داد که محلول­‌پاشی ریز­مغذی‌ها در افزایش سرعت رشد گیاه، شاخص سطح برگ و وزن خشک کل مؤثر بود و در کلیه این صفات تیمار محلول‌­پاشی توأم سه عنصر ریز­مغذی نسبت به سایر تیمارها برتری داشت، به طوریکه حداکثر سرعت رشد محصول، شاخص سطح برگ و وزن خشک کل در این تیمار به­ترتیب با میزان 2/49، 5/48 و 7/43 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت.در این تحقیق بیشترین عملکرد علوفه خشک و عملکرد دانه در تیمار کاربرد همزمان روی + بُر + مس به­ترتیب با 2286 و 2194 کیلوگرم در هکتار به‌­دست آمد. همچنین بیشترین عملکرد دانه کنسروی با مقدار 6454 کیلوگرم در هکتار از این تیمار به­دست آمد. با توجه به نتایج به دست­آمده از این آزمایش به­نظر می‌رسد که محلول­‌پاشی عناصر ریز­مغذی روی، بُر و مس روش مفیدی جهت افزایش عملکرد دانه ذرت شیرین در شرایط مشابه این آزمایش باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1396/8/14 | پذیرش: 1397/9/17 | انتشار: 1399/2/22