جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 353-364 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahremani Z, Mohammadi S, barzegar T. Effect of paclobutrazol and hydrogen peroxide on growth, quality and yield of melon fruit (Cucumic melo cv. khatooni). j.plant proc. func.. 2019; 8 (32) :353-364
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-894-fa.html
قهرمانی زهرا، محمدی سمانه، برزگر طاهر. تأثیر محلول‌پاشی پاکلوبوترازول و هیدروژن پراکسید بر رشد، کیفیت و عملکرد میوۀ خربزۀ توده خاتونی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (32) :353-364

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-894-fa.html


1- دانشگاه زنجان ، z.ghahremani@znu.ac.ir
2- دانشگاه زنجان
چکیده:   (916 مشاهده)
 به منظور بررسی تاثیر تنظیم­کننده رشد گیاهی پاکلوبوترازول و هیدروژن پراکسید بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه خربزه خاتونی آزمایشی به­صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سه تکرار اجرا شد. تیمار­های آزمایشی شامل هرس (شاهد)، تراش بوته و محلول­پاشی هیدروژن پراکسید در سه سطح (5/2، 5 و 5/7 میلی­مولار) و پاکلوبوترازول در سه سطح (10، 20 و 30 میلی­گرم در لیتر) بود که در دو مرحله چهار تا شش برگی و تشکیل میوه اعمال شد. نتایج نشان داد که محلول­پاشی برگی هیدروژن پراکسید موجب افزایش میزان مواد جامد محلول شد. تیمار تراش اثر معنی­داری بر خصوصیات رویشی و کیفیت میوه نداشت اما موجب افزایش عملکرد نسبت به گیاهان شاهد گردید. محلول­پاشی پاکلوبوترازول موجب کاهش رشد و افزایش عملکرد و مواد جامد محلول میوه گردید. با توجه به اینکه بیش­ترین وزن تک میوه، عملکرد و مواد جامد محلول میوه با کاربرد غلظت 10 میلی­گرم در لیتر پاکلوبوترازول در مرحله چهار تا شش برگی به دست آمد و کم­ترین طول بوته نیز در این غلظت مشاهده شد می­توان محلول­پاشی 10 میلی­گرم در لیتر پاکلوبوترازول در مرحله چهار تا شش برگی را روشی جایگزین برای عمل تراش بوته­ها که یک روش وقت گیر و پر هزینه برای کشاورزان است، پیشنهاد کرد. استفاده از غلظت 5/7 میلی­مولار هیدروژن­پراکسید موجب افزایش چشمگیر میزان مواد جامد محلول و ساکارز نسبت به شاهد شده که استفاده از این غلظت برای بهبود کیفیت میوه خربزه توصیه می­شود.

 
متن کامل [PDF 454 kb]   (211 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1397/5/3 | انتشار: 1398/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb