جلد 8، شماره 30 - ( جلد 7 شماره 30- خرداد و تیر 1398 )                   جلد 8 شماره 30 صفحات 115-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi F, Amiri H, Niknam V. Effects of magnetic fields on the seed germination and metabolism in two specious of Almond. j.plant proc. func.. 2019; 8 (30) :115-124
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-888-fa.html
عبدالهی فاطمه، امیری حمزه، نیکنام وحید، قناتی فائزه، مهدیقلی کاظم. تأثیر میدان مغناطیسی ایستا بر جوانه‌زنی و متابولیسم بذر دو گونه بادام ایرانی (Amygdalus scoparia و Amygdalus eburnea). مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (30) :115-124

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-888-fa.html


1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، amiri_h_lu@yahoo.com
3- دانشگاه تهران
4- دنشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (147 مشاهده)
امواج مغناطیسی ایستا دارای اثرات متفاوتی بر روی گیاهان هستند که نوع اثر، با توجه به فاکتورهای متعددی از جمله گونه گیاهی مورد نظر، شدت میدان مغناطیسی و مدت زمان تابش آن، متفاوت می­باشد. در پژوهش حاضر دو گونه بادام ایرانی به مدت 7 روز و هر روز 5 ساعت، تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا با شدت 10 میلی­تسلا قرار گرفتند و سپس هر دو گروه شاهد و تیمار توسط ازت مایع منجمد شده و در یخچال 80- درجه سانتی­گراد نگه­داری شدند. سپس شاخص­های جوانه­زنی، میزان پروتئین محلول کل، فعالیت آنزیم­های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز، محتوای قند کل، ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که امواج مغناطیسی تغییری در شاخص­های جوانه­زنی بذر به وجود نمی­آورند. همچنین تغییر معنی­داری در میزان پروتئین­های محلول و محتوای قند کل ایجاد نمی­شود. هرچند این امواج سبب القای فعالیت آنزیم­های آسکوربات­پراکسیداز و کاتالاز شده و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل را افزایش می­دهند. به نظر می­رسد این اثرات القایی، به دلیل تحریک سیستم دفاعی گیاه توسط میدان مغناطیسی می­باشد. اثرات تحریکی مذکور به صورت افزایش میزان آنتی­اکسیدان­های آنزیمی دیده می­شود. 
متن کامل [PDF 749 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb