جلد 7، شماره 27 - ( جلد 7 شماره 27 1397 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 208-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbani A, Razavi S M, Ghasemi V, Pirdeshti H. Effects of endophyte fungi symbiosis on some physiological parameters of tomato plants under 10 day long salinity stress. Plant Process and Function 2019; 7 (27) :193-208
قربانی ابوذر، رضوی سید مهدی، قاسمی ولی الله، پیر دشتی همت اله. تاثیر همزیستی قارچ اندوفیت بر برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری 10 روزه. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (27) :193-208

1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی ، razavi694@gmail.com
3- دانشگاهکشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

تاثیر قارچ اندوفیت پریفورموسپور ایندیکا بر پارامترهای رشدی، شرایط آبی، غلظت رنگیزه­های فتوسنتزی، تبادلات گازی و فلورسنس کلروفیل گیاه گوجه فرنگی تحت تنش شوری (با غلظت­های 0، 50، 100 و 150 میلی­مولار) در شرایط گلخانه­ای مورد بررسی قرار گرفت. تحت تنش شوری، گیاهان گوجه فرنگی همزیست با قارچ دارای وزن خشک ریشه و اندام هوایی، ارتفاع و محتوای کاروتنوئید و کلروفیل بیشتر، شرایط آبی بهتر (افزایش راندمان مصرف آب، محتوای نسبی آب و پتانسیل آب برگ)، ظرفیت تبادلات گازی بیشتر (نسبت فتوسنتز خالص، هدایت روزنه­ای و نسبت تعرق بیشتر و غلظت دی اکسید کربن زیرروزنه کمتر)، کارایی غیرفتوشیمیایی بیشتر (افزایش ضریب خاموشی غیر فتوشیمیایی (NPQ))، و کارایی فتوشیمیایی بیشتر (افزایش حداکثر کارایی کوانتومی فتوسیستم 2 (Fv/Fm)، خاموشی فتوشیمیایی (qp)، عملکرد کوانتومی موثر فتوشیمیایی فتوسیستم 2 (F'v/F'm) و عملکرد کوانتومی موثر تبدیل انرژی فتوشیمیایی فتوسیستم 2 (F'/F'm)) نسبت به گیاهان بدون همزیست می­باشند. همه این نتایج نشان می­دهد همزیستی قارچ اندوفیت پریفورموسپورا ایندیکا می­تواند باعث کاهش اثرات سمی شوری از طریق بهبود فتوسنتز و شرایط آبی گیاه شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1396/2/2 | پذیرش: 1396/6/5 | انتشار: 1397/11/14