Azizbeigi S, Khara J. The allelopathic effects of aqueous extract of walnut (Juglans regia) leaves on some physiological and biochemical characteristics of parsley plants inoculated by mycorrhizal fungus Glomus versiforme. Plant Process and Function 2014; 2 (6) :65-76
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-79-fa.html
عزیزبیگی شکیبا، خارا جلیل. اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1392; 2 (6) :65-76
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-79-fa.html
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه ، jakhara@yahoo.com
چکیده: (20389 مشاهده)
تاثیر غلظتهای مختلف عصاره آبی برگ گردو بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه جعفری تلقیح شده با قارچ میکوریز Glomus versiforme و گیاهان غیرمیکوریزی در شرایط گلخانهای مطالعه شد. در این مطالعه 3 غلظت متفاوت از عصاره آبی برگ گردو (عصاره کامل، نیم و یک چهارم غلظت عصاره کامل) استفاده شد. نتایج بدست آمده در گیاهان 45 روزه نشان داد که افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو باعث کاهش میزان کلروفیل a و b و افزایش محتوای کاروتنوئید میشود که این افزایش در گیاهان میکوریزی بیشتر از گیاهان غیرمیکوریزی بود. محتوای پروتئین کل در اندام هوایی گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی در غلظت یک چهارم، افزایش و سپس در غلظتهای بیشتر کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو محتوای پرولین و اسیدهای آمینه آزاد در گیاهان افزایش یافت که این افزایش در گیاهان غیرمیکوریزی بیشتر از گیاهان میکوریزی بود. فعالیت آنزیمهای آسکوربات پراکسیداز (APX) و گایاکول پراکسیداز (GPX) در گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی نیز افزایش یافت؛ اما افزایش فعالیت این آنزیمها در گیاهان میکوریزی بالاتر بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که با تلقیح قارچ میکوریز با ریشه گیاه جعفری میتوان تا حدودی اثرات نامطلوب عصاره آللوپاتیک بر ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی این گیاهان را کاهش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1392/3/17 | پذیرش: 1392/7/30 | انتشار: 1392/12/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول