این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم (5/1 و 1، 5/0) بر پارامترهای رشدونموی، عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم سلوا در سیستم بدون خاک بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنیدار محلولپاشی نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم بر ظرفیت فتوسنتزی، ظرفیت آنتیاکسیدانی آنزیمی و غیرآنزیمی و عملکرد بوته بود. برهمین اساس بیشترین ظرفیت فتوسنتزی شامل سطح برگ (2060 سانتی متر مربع در بوته)، هدایت روزنهای (405/7 میلی مول بر متر مربع در ثانیه) و محتوای کلروفیل (18/04 میکرو گرم بر گرم وزن تر) و همچنین عملکرد بوته (92/6 گرم در بوته) در تیمار 1/5 (حاوی پتاسیم بیشتر) در مقایسه با تیمارهای شاهد (محلولپاشی آب مقطر) و تیمارهای 0/5 و 1 مشاهده گردید. همچنین بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی آنزیمی (پروکسیداز و کاتالاز) و غیر آنزیمی (فنل کل، ویتامین ث)، مواد جامد محلول در تیمار 1/5 و کمترین کاهش وزن میوه در تیمارهای حاوی کلسیم بیشتر در مقایسه با پتاسیم حاصل گردید. براساس نتایج آزمایش، با توجه به تأثیر مثبت محلولپاشی نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم بر صفات کمی و کیفی توت فرنگی (سلوا)، ضمن بررسی آزمایشات تکمیلی طی مراحل مختلف رشد و نموی توت فرنگی تحت تأثیر تیمارهای مورد بررسی، محلولپاشی حاوی نسبت بهینه عناصر پتاسیم و کلسیم بهعنوان تغذیه تکمیلی در کشتهای گلخانهای بویژه در صورت بروز مشکلات عدم یا کاهش جذب عناصر از بستر کشت توصیه میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |